Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Lamisil raztopina

Lamisil raztopina

Z 20-mesečno sva obiskali pediatra zaradi izpuščaja na ritki, ki je kljub mazanju s praško pasto in canestenom vztrajal 3 mesece. Dobili sva Locoidon in Lamisil za 14 dni. V teh 14 dnevih je deklica pričela šepati. Pri pregledu stopal sem ugotovila, da ima glivice med prstki, ki sva jih s kremo lamisil hitro odpravili. potem sem opazila še dva nohtka, ki sta bila porumenela in zadebeljena. Pediatrinja mi je naročila, da naj mažem s kremo Lamisil, dokler noht ne izraste. V lekarni pa so mi priporočili lamisil raztopino, ker je boljša za nohte. tako sem prstek z glivičnim nohtom 1 x na dan v obdobju 8 tednov pošpricala z lamisil raztopino. zdaj sem prebrala, da ima terbinafin kumulativni učinek in se ob dolgotrajni uporabi absorbira v sistem. Sem zelo prestrašena, ker je otroška koža tanjša in se bojim, da se je zdravilo absorbiralo v sistem. lahko pričakujem stranske učinke kot pri tabletah? kakšno škodo sem povzročila svojemu otroku?

Ne, saj je zdravljenje s protiglivičnimi zdravili vedno dolgotrajno, tudi več tednov in ne pričakujemo opisanih učinkov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close