Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv LAESSIO LCA GEN.DEX.SUSP

LAESSIO LCA GEN.DEX.SUSP

Star sem 15 let. Pred tremi tedni sem pri padcu začutil močno bolečino v kolenu, hoditi nisem mogel. Na podlagi RTG slike na urgenci je bila postavljena diagnoza
DISTORSIO GEN.DEX. S 83.6
LAESIO LCA GEN.DEX.SUSP.
Čez dva dni mi je koleno močno oteklo, sedaj pa se je oteklina zmanjšala. Naročeno mi je bilo, da oteklino hladim in koleno razgibavam v razbremenjen položaju, kar sem tudi izvajal. Na kontrolnem pregledu mi je bilo rečeno, da imam strgano križno vez, ki je bila strgana pred dvema letoma, LCA popušča, gibljivost popolna in da bo potrebna operacija, vendar naj z njo še počakam. Po takratni poškodbi (sploh nisem vedel, kakšna poškodba je) so mi predpisali le fizioterapijo in razgibavanje doma. V nekaj mesecih po okrevanju se mi je zgodilo dvakrat, da mi je koleno “preskočilo”, od takrat dalje pa nisem imel nikakršnih problemov.
Ker sem aktiven športnik – nogomet, me sedaj zanima, ali je ta diagnoza dokončna.
Prosim bi, da mi svetujete, na katerih drugih preiskavah je mogoče natančneje pregledati poškodbo kolena (UZ, KOLENSKI ARTROMETER, itd.) in kako priti do njih, ter na katerega športnega ortopeda naj se obrnem. Hvala za čimprejšnji odgovor

Spoštovani Henrik!
Žal mi je za nesrečo, ki Te je doletela in za mojo nemoč, da bi Ti svetovala. Vprašanje ki naj bi bilo namenjeno zdravniku, se je najbrž pomozoma znašlo na mojem forumu. Sporočila bom, naj ga preusmerijo.
Upam, da se bo vse dobro izteklo, ker si še zelo mlad in ker je tudi pri poškodbah to velika prednost.
Želim Ti vse najbolje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close