Najdi forum

Imam problem, da sem lačna, če jem do kosila samo sadje. Navajena sem zjutraj jesti. Je še katera na podobnem? Se navadiš, da dopoldan več ne ješ? Lakota mine?
Vem, da v mladosti nisem mogla jesti zjutraj. Potem pa so v šoli toliko govorili o zajtrku, da sem ga začela jesti in se nanj navadila.

Pojej količinsko dovolj, da te zasiti. 2 sadeža sta za večino ljudi premalo. Lahko tudi mešaš 2 vrsti sadja, boš bolj sita. Ali pa imej 2 sadna obroka do kosila, dokler se ne navadiš. Zaradi tega boš še vedno hujšala.
Da so nas pa uničili s posiljevanjem zajtrka, pa danes že vsi vejo.

Moje mnenje o ločevalni dieti si lahko poiščeš z iskalnikom.

Samo v razmislek, telo ti očitno sporoča, da ta dieta ni zate, prisluhni mu.

Hvala za nasvet.

Odločila si se spremeniti prehrano in naletela na prvo oviro. Nič hudega, še kar nekaj jih bo na poti do cilja. To ni znak, da dieta ni zate, ampak da se telo bori proti spremembi in da mu je treba pomagati. Pa je vseeno ali gre za ločevanje ali karkoli drugega.
Poznam princip diete (temelji na dognanjih dr. Haya) in je v osnovi zelo zdrava, ker uči ljudi, da se dan začenja z lahko, sočno, sezonsko hrano in uči reda v prehranjevanju. Sploh vsak 4. dan, ki je presen je največja odlika tega prehranjevanja.
Treba je malce stisniti zobe in potrpeti kakšen dan, da se telo navadi. Sveže hrane v našem vsakdanjiku primanjkuje, zato človek toliko grizlja razne prigrizke in umetno hrano. Dieta tudi omejuje uživanje mesa in mlečnih izdelkov, za katere je vse bolj jasno, da so strup sodobnega prehranjevanja.
Podoben princip ima več diet, recimo Hayeva, Gabrielova metoda, High raw diet…
Prehranjevanje s 5 in več obroki dnevno, kjer zjutraj kraljujejo ovseni kosmiči in kupljen jogurt (oboje strup za črevesje), s katerim nas posiljujejo vsi novodobni “strokovnjaki”, je nesmisel. Telo zjutraj rabi živo energijo in sadje je pravi izbor.
Avtorica, potrudi se, ker si izbrala dobro pot. Začetna lakota bo kmalu minila, s povečanim deležem sadja in zelenjave pa telesu delaš veliko dobrega.

Jaz moram shujšati. Samo za to dieto berem, da so dobri rezultati. Pa tudi drugače mi ustreza, ker ni veliko mesa. V novodobnih dietah je samo meso in zelenjava.
Zadnje čase, se kljub nespremenjeni prehrani samo še redim. Se pa skoraj ne gibam, zaradi nove službe,

Super, hvala.

Poizkusi dieto z mletimi kamni. Baje zelo pomaga. 🙂

New Report

Close