Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Laboratorijski izvid

Laboratorijski izvid

Pozdravljeni mene zanima zakaj imam laboratorijski nizek laboratorijski izvid K -retikulociti imam 0.73% K- retikulociti imam #=35 irf0.0% eozinofilci 0% monociti 10% imam močno bolečino pod pazduho poslali so me za laboratorij ker me močno boli pod pazduho  hvala in lep pozdrav

Samo s številom retikulocitov ni mogoče pojasniti stanja. Retikulociti so rdeče krvničke, ki še niso povsem zrele in jih lahko vidimo le, če razmaz krvi obarvamo s posebnim barvilom. Število retikulocitov je odraz aktivnosti kostnega mozga oziroma nastajanja eritrocitov. Pri krvavitvi ali hemolitični anemiji je nastajanje eritrocitov povečano in je zato delež retikulocitov v krvi povečan. Pri anemijah zaradi pomanjkanja na primer železa, vitamina B12 ali pri samih boleznih kostnega mozga pa je nastajanje eritrocitov zmanjšano  in je zato delež retikulocitov k krvi znižan ali normalen.

če bi torej menili, da gre za slabokrvnost, bi v krvi videli tudi nižji hemoglobin in nižje indekse (predvsem MCV).  Svetujem ponovitev preiskave z razširitvijo na serumsko železo ali parametre, ki nam kažejo pomanjkanje železa.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close