Kuterid
Pozdravljeni!
Sin (7,5 let) je okoli tretjega leta (ce se prav spomnim) prejel terapijo s Kuterid kremo, in sicer zaradi preozke kozice na lulcku. Kremo sem – zaradi prevelikega strahu pred morebitnim kirurskim posegom in ocitne neposlusnosti pediatra nanasala vec kot pa vestno. Ce se prav spomnim, sem mu kremo nanasala v dveh obdobjih, ki sta ocitno morali trajati po vec mesecev – po spominu sem zanj porabila dve celi tubi te kreme?! Danes je kozica se vedno delno (na zgornjem oz. sprednjem delu spolovila) zlepljena oz. prirascena, kar pa me zelo skrbi, pa je sledece. Sem s pretiranim mazanjem kakorkoli skodovala mojemu otroku in morebiti vplivala na rast njegovega lulcka? To, da sem mazala vec kot je to predpisano (sele danes se zavedam, da gre za kortikosteroidno kremo) sem se na zalost zavedala prepozno (ko sem prejela navodilo za mazanje pri mlajsem sinu – to je v dveh delih po maksimalno 1 mesec). Opazam tudi, da je penis starejsega sina ze dlje casa enake velikosti, tudi erekcije – ce vnovicno primerjam z mlajsim sinom – prakticno nima. Zanima me ali sem z opisanim pri sinu povzrocila skodo in kaksno?
Najlepsa hvala za vas dragoceni cas.
Ne, s kremo niste naredili nobene škode. Kar opisujete, je zlepljena kožica (adhezije), kar uspešno razrešujemo z vsakodnevno nego in potegovanjem. Tudi uporaba kortikosteroidne kreme vsak večer in bi pomagalo odlepiti adhezije.