kupujem leseno zibko
Poskusi v Šparovčku v Medvodah, kjer imajo velikokrat kakšne rabljene zadevice za otročke. Zibke pa so itak malo rabljene, a ne?
Mi smo imeli leseno zibko, pa mi je bilo kar žal, ker je bila izredno nepraktična – tudi vrtečo igračko zaradi nagnjenosti stranic nismo mogli obesiti nanjo – za naslednjega bomo kupili košek na kolesih, je mnogo bolj praktičen in še celo prestavljiv. Ima ga ena od mojih prijateljic in je mnogo boljši od zibke.
T.
Nedea,
pri nas je zdržala prav žalostno kratek čas…pa še ni bila ravno najbolj priljubljeno počivališče. Pri nas smo jo uporabljali predvsem za dnevni spanček, pa še to le kaka dva meseca. Potem jo je povsem nadomestila posteljica in po potrebi sedežna. Vsekakor je bilo vse boljše kot zibka. Saj lahko zgleda cukrasto, ampak jaz je ne priporočam.
Srečno,
A.
Draga Nedea, pri nas smo zibko uporabljali za prvo hčerko, ki je bila izjemno priden otrok. V zibki je spala sedem mesecev, od 10. dneva starosti pa je prespala celo noč. Imela sem čudovit baldahin, romantično posteljnino, vrtiljak in krasnega, zadovoljnega otroka brez krčev.
No, potem se je pa začelo.Pri Mariši smo zibko ukinili pri treh mesecih, pri Aljažu pa po 1 tednu, ker smo ga vselili v družinsko posteljo, občasno pa je spal tudi v košari globokega vozička. Skratka, popoln polom. Vse teorije, kako se mora otrok dotikati sten, da se počuti varnega, so se mi izjalovile. Je pa res, da sta Mariša in Aljaž že zelo zgodaj samostojno sedela in pri sedmih mesecih že splezala čez ograjo posteljice.
Našo zibko so uspešno uporabljali (in jo še) mnogi prijatelji; kolegica je imela v njej sina kar do osmega meseca, v povprečju pa so otroci v njen spali prve štiri mesece.
Pozdrav!
Nina