Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kup vprašanj (bradavica, železo, zdravila)

Kup vprašanj (bradavica, železo, zdravila)

Spoštovani!

Najprej pohvala za vaše odgovore, ki vsakemu od nas še kako prav pridejo. Resnično mi je všeč vaš pristop!

Imam nekaj vprašnj in bi prosila če mi lahko odgovorite nanje.

Sem mami dveh zame najlepših sončkov na svetu. Prvi ima 6 let, drugi 9 mesecev.

Mojemu 6 letniku se je na srednjem prstu na nogi na spodnji strani (v pregibu) naredila bradavica. V pregibu se je pretrgala (ker pač moj sine zelo rad hodi bos) in sedaj ga ta “živi del” peče. Kako naj odstanim bradavico – ali je potrebno za to k zdravniku ali mu lahko pomagam sama?

Naš 9 mesečnik je imel ravnokar posvetovalnico. Naredili smo tudi kontrolo krvi, ker je pred mesecem prebolel 6. bolezen in je takrat imel vrednost železa 108, sedaj pa ima 104. Zakaj se mu vrednost znižuje? Prehrano ima zelo pestro – rad je praktično vse – vsak dan dobi sadje, zelenjavo, meso, rumenjak (3 krat na teden 1/4). Kako mu lahko še pomagam? Sedaj bova namreč dobila sirup, jaz pa bi mu želela pomagati tudi po naravni poti.

In še zadnje:
kmalu gremo na morje. Obvezna oprema so tudi zdravila – nikoli ne veš kaj te čaka… Sabo bom imela med drugim tudi Lekadol, ker ga lahko uporabljam za oba. Zanima me samo, koliko ga v primeru vročine lahko dam našemu 9 mesečniku – težek je 9300 g.

Čim lepše poletje vam želim in vnaprej hvala za odgovore!

Pozdravljeni, deteljica*,
braqdavico bi bilo najbolje odstraniti, če je močno zatrgana in se je le mali delček drži, potem enostavno potegnite, nato pa s hladno vodo umijte predel in ga zavarujte z gazo in trakom.
Če pa bradavica ni močneje zatrgana, potem morate najprej pozdraviti svežo rano, šele potem se boste lotili odstranjevanja bradavice. Enako najprej gazico čez bradavico in trak, da drži, nekaj dni, lahko dodate fiziološko raztopino na gazico. Ko se zaceli, lahko uporabite Wartner spray, ki ga kupite v lekarni in odstranjuje bradavice na principu zmrzovanja (kot pri dermatologu). Vendar je postopek malce neprijeten in vprašanje je, če bo fantek zdržal teh 10 sekund zmrzovanja.

Za 9,3 kg težkega fantiča lahko date 5 ml (1 polna dozirna žlica) Lekadola na 5-6 ur.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close