kuhanje na pari
Aja, težko je reči v minutah. Preprosto poizkusi, kdaj lahko hrano zmečkaš z vilico, da ni več pretrda. Pariti prenehaj takoj, ko se toliko zmehča, da ne izgubljaš po nepotrebnem vitaminov. Sicer pa, izgleda da te zanima to za dojenčka, ki ga želiš privajati na gosto hrano. Priporočilo strokovnjakov za prehrano za dojenčka je takšno, da najprej prični z uvajanjem sadja, ki ga ni potrebno kuhati in je menda lažje prebavljivo kakor zelenjava. Vsaj prvih nekaj tednov. Začni z naribanim jabolčkom, pa mi čez nekaj dni dodaj še malo pomarančnega soka, kasneje lahko še malo spasirane banane ali pa naribaj korenček in ga stisni skozi cedilo, da dobiš korenčkov sok. Te sokove lahko malo zgostiš z riževimi kosmič. Pazi na glutenske žitarice, teh v začetku sploh ne smeš dajati, zaradi alergij.
Pa dober tek!
Jaz imam ekonom lonec Fisler. V lonec dam tisti vložek, ki je za kuhanje na pari. V lonec dam toliko vode, da sega pod vložek. Na vložek pa zelenjavo. Ko zavre (potisne čepek ven), prestavim na najmanjši ogenj.
korenček kuham še 12 min, cvetačo 2 minuti, krompir 3 minute. vzamem ven, pretlačim z vilico ali zmiksam s paličnim mešalnikom. dodam prekuhano vodo in še malo rižolina ali kuhanega rjavega riža. OKUSNO!!!
ostale zelenjave še nismo probali.
upam, da sem kaj pomagala.