KT Qlaira
Pozdravljeni!
Že približno eno leto uporabljam KT Qlaira, vse od takrat tudi nisem imela menstruacije oz. sploh nobenega menstruaciji podobnega izcedka. KT mi je ginekolog pred približno 10 leti predpisal ravno zaradi nerednih menstruacij, ki so se s KT Diane uredile.
Pred začetkom jemanja Qlaira me je ginekolog opozoril, naj me ne skrbi, če menstruacije ne bo. Ali je lahko izpad menstruacij vseeno zaskrbljujoč?
Hvala
Pozdravljeni!
Stara sem 20 let in kontracepcijske tabletke Qlaira jemljem že malo več kot eno leto in do sedaj ni bilo nobenih težav.
Dva meseca nazaj sem pozabila vzeti 17.tabletko zamujala sem skoraj 24 ur, zato sem začela jemati tabletke iz nove škatlice, kasneje sem ponovno pogledala v navodila in opazila da pravzaprav piše, da je šele od 18.-24. dneva potrebno vzeti tabletko iz nove škatlice.
Ker ni bilo nič nenavadnega sem nadaljevala z jemanjem tabletk, vendar pa se mi je menstruacija pojavila 12. dan jemanja oziroma tako, kot bi se mi morala pojaviti če bi nadaljevala z jemanjem tabletk iz škatlice pri kateri sem pozabila eno vzeti. Vendar pa je trajala cel teden tako kot so mi menstruacije trajale preden sem začela jemati kontracepcijske tabletke.
Kljub temu, da sem menstruacijo imela sem jo dobila tudi takrat ko bi jo morala glede na tabletke. Le-ta pa je trajala samo tri dni, kot običajno s tabletkami.
Mislila sem, da je bilo to samo naključno vendar pa se mi je dvojna menstruacija ponovno pojavila naslednji mesec.
Zanima me ali je kaj narobe in ali bi bilo pametno za en mesec prekiniti z jemanjem in ponovno začeti ko bi se mi pojavila prva menstruacija.
Hvala za odgovor.
lepo pozdravljeni! mene pa nekaj zanima. jemlem kt yaz in mi je gin napisala recept za qlairo. in rekla,da naj začnem jesti kt qlaira takoj po menstruaciji! meni pa se dogaja to da pri kt yaz ki še mi je sicer ostala zadnja aktivna tabletka in sedaj nevem ker man že skorej cel mesec izcedek gdaj morem začet jemat qlairo. ali morem pojest vse 4 neaktivne tabletke ali samo danes aktivno to se pravi zadnjo rožnato tabletko. in počakam da se pojavi menst. in začnem jemat te nove se pravi niti nevem gdaj bom dob. menstuacijo ker cel mesec počaci izcedek rjav ponavadi sem dobila ko sem pojedla 3 belo tabletko in dob. menst. prosim povejte gdaj naj začnem z qlairo takoj jutri ali po vseh belih tabletkah prosim za hiter odgovor lep dan