KT in nosečnost
Tako, a sem zasledila, a za plod to ni najboljše…
Me pa tudi zanima, če ženska npr. prestavi menstruacijo in namesto placebo tabletk jemlje aktivne tablete ter s tem ne dobi tiste redne menstruacije v ciklu, ki bi ji povedala, ali je noseča ali ne – ali bo potem dobila odtegnjeno krvavitev v dnevih, ko bo “po novem” jemala placebo tabletke čeprav je noseča?
Bi bila tista krvavitev pokazatelj, da ženska ni zanosila, ali z nosečnostjo nima veze in se pokaže samo zaradi padca hormonov?
Ali v primeru, da je ženska zanosila, tudi te zamaknjene odtegnjene krvavitve ne bo?
Se testi nosečnosti opravljajo torej tudi v tem primeru nekaj dni po predvidenem dnevu menstruacije, čeprav si je ženska zavedno le-to prestavila?
Lepo se vam zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam, M
V življenju je vse mogoče oz. nič ni povsem nemogoče. Nobena kontracepcija ni 100 % zanesljiva, se pa temu odstotku zelo približa in nosečnost med redno uporabo KT je zelo, zelo redka, ni pa nična. Odsotnost odtegnitvene krvavitve v premoru je zato v skoraj vseh primerih posledica učinkovite zavore maternične sluznice, ki nima od kod krvaveti. Prav tako se smatra, da je krvavitev v premoru posledica luščenja endometrija zaradi odtegnitve hormonov in ne krvavitev v nosečnosti.
Matjaž
Pozdravljeni, mene pa zanima kako pa je z ovulacijo med jemanjem kt? Brala sem, da ženske ki imajo reden 28 dnevni ciklus (ga imam saj jemljem tabletke) ima ovulacijo 2x mesečno. Vem da pri jemanju kontracepcijskih tabletk ovulacija pride vendar zanositev ni možna. V 14 dnevu ciklusa mi prihaja do ovulacije saj se mi poveča izcedek, a kasneje že nisem pozorna na to. Kako je potem z zaščito? Ali lahko ne glede na ovulacijski čas partner pusti v mene, ali pa se je boljše dodatno zaščiti(kondom)?
Kaj pa nasploh ali lahko partner mirno pušča v mene, ali naj odnos končava zunaj, da nebi bilo nevšečnosti?
In še, ali persen forte vpliva na kontracepcijske?