KT Cerazette
Pozdravljeni! Menstruacijo sem dobila v soboto. Na tisti dan sem začela jemati KT. Dodala bom sliko za lažjo predstavo: http://www.mims.com/resources/drugs/Malaysia/pic/Cerazette%20film-coated%20tab%2075%20mcg1082.GIF
Narisana je puščica in zraven piše MON. Ali bi lahko naslednji paketek ko bom začela jemati začela pri SAT v prvi vrstici? Zaradi tega ker se zelo hitro zmotim. Torej je čisto vseeno katero tabletko vzamem, samo da jo vzamem v smeri puščice? Ali moram nadaljevati z ponedeljkom?
hvala za odgovor in lp 🙂
Pozdravljeni,
pozabljeno tabletko naj bi vzeli čimprej, tudi če to pomeni, da bi morali vzeti 2 tabletki naenkrat. V nadaljnih 48 urah naj bi uporjabljali kondom ali se spolnih odnosov vzdržali. Z jemanjem preostalih tabletk nadaljujte kot običajno. Možnost zanositve je zelo majhna. Če bi vam krvakvitev izostala ali če bi se začele pojavljati neredne krvavitve, naredite test za nosečnost.
Spoštovani!
Po porodu sem 9 mesecev jemala cerazette, potem sem naredila 14 dnevno pavzo, ker sem pozabila tabletko po spolnem odnosu in me je bilo strah, da sem zanosila…zdaj pa sem dobila menstruacijo in tudi test je negativen in ker še vedno dojim, bi nadaljevala s cerazette… Ali lahko že sedaj (na prvi dan menstruacije) vzamem prvo tabletko ali je priporočljivo počakati do naslednjih ciklusov?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Navado imam da ob 8 zvečer jemljem tabletke, včeraj sem jo normalno vzela ampak sem jo zbruhala. Nisem se sploh zavzela, ker morata miniti 2 uri da sploh prime. In mislim da nista minili. Isti večer sem imela spolne odnose. Ko sem vstala- ob 11 sem vzela še eno. Sem prav naredila? Zdaj zvečer pa spet eno. Je kakšna nevarnost morda?
Pozdravljeni!
Cerazette jemljem že 4 leta.Od začetka nimam menstruacije.Lani sem imela opravljen poseg -konizacijo na materničnem vratu.
Letos sem se moćno zredila, počutim se zelo slabo.Ali je lahko to stranski učinek teh tablet?
Ali bi bilo dobro prenehati z jemanjem tablet, za nekaj časa?
Prosim za vaše mnenje.
Hvala vam.
Pozdravljeni
Jaz sem jemala tablete cerazztte in sem potem naredila en mesec premora,saj moje ginekologinje ni bilo..sedaj pa me zanima sledece..danes mi je predpisala se enkrat tablete cerazzte ampak jaz sem menstruacijo ta mesec ze imela..ali bi po tem lahko jaz vseeno zacela jemati tablete ta mesec ali moram nujno pocakati na menstruacijo ki bo sele drugi mesec? Lp lea
Pozdravljeni. Zacela sem jemati kt cerazette in v prvi skatlici sem pozabila vzeti 4 tableto. Naslednjo tableto s vzela kot ponavadi ob isti uri.pozabljenje tablete pa nisem vzela. 2 tedna potem nisem imela odnosv. Vceraj sem spet pozabila vzeti tabletko in sicer ob 9 zvecer in sem imela odnos,danes pa sem jo vzela ob 8 zjutraj. Ali obstaja moznost zanositve