kt Bellune
Pozdravljeni!
Pred pol leta sem prenehala z jemanjem Diane35, katere sem jemala 3 leta zaradi PCOS. Menstruacija se mi je popolnoma uredila, vendar pa imam sedaj težave z mozolji. Ginekologinja mi je predpisala Bellune, ki naj bi bile popolnoma enake kot Diane35. Sicer tabletke jemljem šele 3 dni, vendar so se mi že od prve tabletke pojavili stranski učinkih(hud glavobol,slabost in popolno pomanjkanje energije), ki trajajo cele 3 dni. Vem da je šele tretji dan, vendar se tako slabo počutim, da bi rada z jemanjem prenehala in potem šla na tabletke z manj hormoni. Zanima me ali naj potrpim do ponedeljka in potem odidem h ginekologinji ali lahko z jemanjem preneham takoj? Poleg tega me zanima, ali so te tabletke res popolnoma enake kot diane35?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Ne ta vrsta KT je malo drugačna po sestavi in količini hormonov kot Diane 35. Diane 35 je prav tako zelo dobra pri reševanju težav z aknami od zmernih do hudih aken. Če so stranski učinki tako hudi, lahko seveda takoj prenehate s tabletkami in potem z vašim ginekologom rešite problem stranskih učinkov in morebitne menjave tabletk.
POZOR, POPRAVEK!
Bellune in Diane 35 sta po sestavi in doziranju enaki tabletki. Razlika je le v proizvajalcu, Diane je originalni preparat, Bellune pa generični. Proizvoda seveda nista povsem identična, zato lahko prihaja do razlik v prenašanju ene ali druge vrste tabletke, čeprav so učinkovine enake.
Bellune je na trgu zelo kratek čas, malo me je zmedla podobnost imena z drugo tabletko, ki je pri nas ni. Za neljubo napako se vsem prizadetim opravičujem.