kserotični dermatitis
Pozdrav!
To je opisna diagnoza za suho kožo. Kaj pa so vzroki za tako kožo pa je potrebno opredeliti glede na lokacije, na spremljajoče znake, potek….. z omenjenima diagnozama je zelo malo stičnih točk.
Lp
Se to .. v druzini imamo tezave s kozo, v smislu atopijskega dermatitisa. Tudi otrok ga ima. Bi pa nekaj vprasala … sama sem se testirala pred leti za aps (antikardiolipinska protitelesa), ki so bila.pozitivna (nizko 2x, nato negativna). Ker nisem imela nobenih zaoletov drugih, nisem imela niti suma na aps, k revmatologinji sem sla s vsemi.izvidi.
Zanima me ali so lahko ta kardiolipinska protitelesa zvisana tud le zacasno pri kaksnih koznih zadevah? Kot je atopijski, kseroticni?
Zato me sedaj skrbi, ker sem.imela po 3 letih od popolnoma zdravega poroda in popolnoma zdraveha otroka, razen Ad ima, splav v 7.t.
In sem malo.prestrasena. zato me zanima ali je mozno, da je to povisano zacasno lahko zaradi koznih bolezni tudi?
Pozdrav!
Problemi so : -ali je to na koži v povezavi z izvidi
-ali je bolezen sploh aktivna
– ali je prizadetost tkiv ali kože v zvezi s težavami
– kakšno je stališče revmatologa do vaše bolezni?
Ne morem pomagati kaj več na osnovi teh podatkov.
Lp
KOt sem napisal: dermatolog in revmatolog sta naslova, ki povezujeta, ki iščeta povezave, ki pomagata opredeliti aktivnost bolezni, povezanost bolezni…..
Lp
Poglejte! Forum ni mesto za dokončno reševanje dilem, diagnoz, problemov! je bolj namenjen nasvetom kako ukrepati, ni pa možno na podlagi nekaj napisanih stavkov, besed ali opisov sklepati in postavljati diagnoze.
Lp
Se opravičujem, še nekaj s strani alergij … 16.7. sem doživela kar nekaj pikov nekih insektov v skladišču in zato se mi jera razvila koprivnica po celotnem telesu z zatečenostjo oči. Temperatura 37,5. Crp je bil 18. Zanosila sem 22. ali 23.7. … V času alergije sem jemala neko zdravillo proti alergiji. Zanima me ali je lahko zaradi takega vnetja bila slaba vgnezditev? Je to možno?