Najdi forum

krvni tlak

Mene nekaj zanima, ali lahko noge zatekajo ze samo zaradi visokega pritiska…pa je recimo srce cisto zdravo. Kateri so lahko se drugi vzroki?

Zanima me se z medicinskega stalisca….kako si lahko z alternativo pomagas pri visokem krvnem tlaku…kaki caji, tablete brez recepta, seveda poleg gibanja…

Hvala.

Visok krvni tlak (hipertenzija) ne povzroča zatekanja nog, pač pa je zatekanje nog pri bolnikih z visokim krvnim tlakom prisotno, ko je le-ta že močno okvaril srce. To se zgodi poredko in pri že zelo napredovali bolezni.

V večini primerov noge zatekajo zaradi drugih vzrokov, npr. zaradi popuščanja srca pri oslabeli srčni mišici, zaradi zastoja krvi pri krčnih žilah, itd.

Pri zdravljenju visokega krvnega tlaka svetujemo bolnikom, da se čimbolj dosledno držijo navodil zdravega življenjskega sloga. Če to ni dovolj učinkovito, preidemo na zdravljenje z zdravili, med katerimi so tudi taka, ki jih bolnik lahko kupi v lekarnah brez zdravniškega recepta in se uživajo kot čaji. Ker imajo taka zdravila šibke učinke, jih priporočamo le kot dodatek k zdravilom z dokazanim učinkom in jih bolnik dobi v lekarni z zdravniškim receptom.

Alternativne metode zdravljenja visokega krvnega tlaka (avtogeni trening) so uspešne samo pri njihovem doslednem izvajanju, kar je v naših življenjskih pogojih težko izvedljivo.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Mene pa zanima vse o izvajanju avtogenega treninga pri visokem pritisku. Ali obstaja kakšna knjiga ?
Hvala za odgovor.
NIKA

V knjigarni Mladinska knjiga (Konzorcij, Slovenska c. 29 v Ljubljani) prodajajo več priročnikov o načinih zdravljenja z alternativnimi metodami. Kolikor se spomnim, so na voljo tudi priročniki o zdravljenju a avtogenim treningom. Upam, da je možno dobiti navedene priročnike v knjižnicah in knjigarnah povsod po Sloveniji.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close