Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Krvne ploščice in oko

Krvne ploščice in oko

Spoštovani!

Stara sem 38 let,mati enega otroka, imam primerno urejeno družinsko življenje. Pred letom dni sem mi je povečala zenica na desnem očesu, Zdravnik ugotavlja, da ne reagira na svetlobo. Okulist in nevrolog ne ugotovita nič posebnega. Opravim tudi CT glave. Test na boreliozo je negativen. Infektolog me pošlje na pregled ščitnice, tierolog ugotovi difuzno povečano ščitnico. Na izvide krvi še čakam.
Splošna zdravnica pri pregledu krvi ugotovi povečane trombocite od 399-490. (3x pregledana kri) Poslana sem k hematologu, kjer sem naročena šele septembra. Zdaj pa moje vprašanje:zelo me skrbijo povečani trombociti. ali se lahko v času do septebra še povečajo? kaj pa nevarnost strdka? zdravil nisem dobila. Med dopusti sem zelo aktivna (hoja v hribe, veliko plavam….)
Drugače se počutim zdrava,v zadnejm času sem sicer utrujena, vendar to pripisujem delu.Pritisk imam sicer bolj nizek 110/65.Drugih zdravstvenih težav nimam, razen hrbtenica in občasno mravljinčenje v rokah in nogah.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem. prosim če mi ga pošljete na moj mail.
lep pozdrav!
Irena

Spoštovani!

Zaradi toliko povečanih tromobcitov možnost strdkov ni kaj prida povečana. Nemogoče pa je napovedati, koliko se bo število trombocitov še kaj povečalo, če se sploh bo. Zaenkrat si na vašem mestu ne bi pretirano belil las s tem vprašanjem – čas bo pokazal svoje in takrat bo tudi jasno, kakšno zdravljenje bo potrebno (če sploh bo potrebno).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close