Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija krvna slika

krvna slika

Pozdravljeni

Koliko lahko antibiotiki vplivajo na krvno sliko?
Imela sem povečane levkocite, nevtrofilce, zmanjšanje limfovite vse ostalo pa na meji. Po dveh dneh antibiotikov je krvna slika normalna. Malo me je strah levkemije.
Ali lahko antibiotiki tako zameglijo krvno sliko da pokaže da je vse uredu čeprav ni oziroma na kratere vrednosti v krvni sliki vplivajo. Če bi šlo za levkemijo bi se krvna slika uredila po antibiotikih?
Hvala

Živjo,
moram reči, da pojma nimam, da bi antibiotiki prav bistveno spreminjali krvno sliko, razen posledično seveda, ko pozdravijo vnetje. Pri levkemiji pa močno dvomim, da bi levkociti padli po antibiotikih, tako da po mojem ni nobene panike. Ne vem sicer, ali imaš še kakšne druge razloge, da se bojiš te bolezni, ampak vsaj za miren spanec si pa še daj v kratkem ponovno narediti hemogram, da ti odvrne strahove.

Lep in čimbolj brezskrben dan ti želim !

Pozdrav, Milena podpredsednica SLOVENSKEGA ZDRUŽENJA BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L diagnoza levkemija KML nov.2005, nesorodna presaditev feb.2006

Hvala za odgovor
Imam pa še en problem. Po telesu (roke, trebuh, prsi) so se mi pojavile drobne pikčaste krvavitve in ker sem zasledila da je to tudi znak levkemije sem spet čisto prestrašena. Kakšne so pri levkemiji take pikčast krvaitve, kako velike, koliko, kje se pojavijo, se spreminjajo?
Če sem prav razumela so take krvavitve posledica zmanjšanja števila trombocitov. Pred 10 dnevi sem ji imela 260. Ali bi pri takem številu tudi lahko prišlo do takih pikčastih krvavitev? Ali se lahko v tako kratkem času to število tako zmanjša da pride do tega?
Lep dan

Draga prijateljica,
vidim, da si res zelo vznemirjena. Jaz upam in želim, da ni razloga za zaskrbljenost, ampak res bi ti še enkrat svetovala, da reci zdravnici, naj ti še enkrat vzamejo kri in naredijo hemogram, da boš mirna.

Kar se tiče pikic v koži, so lahko iz zelo različnih razlogov, mogoče gre preprosto za kakšno alergijo. 260 trombocitov je pravzaprav super (normalno je od 140 do 340), ampak samo hemogram ti lahko pokaže, če bi morebiti res tako na hitro padli in povzročili krvavitve pod kožo. Za ilustracijo – meni so se začele delati krvavitve pod kožo, ko so mi trombociti padli na pičlih dvajset.

Želim ti, da bi tvojo zaskrbljenost zdravniki in zdravstveni izvidi čim prej odpravili in da boš spet sproščeno zadihala !

Pozdrav, Milena podpredsednica SLOVENSKEGA ZDRUŽENJA BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L diagnoza levkemija KML nov.2005, nesorodna presaditev feb.2006

Najlepša hvala
Bila pri zdravniku, dala kri in je uredu. Glede na to mislim da ni vzrok v krvi, kaj pa vi mislite? Če bi šlo za levkemijo bi so to na krvi videlo?
LP

Seveda, če so levkociti in drugi krvni izvidi zdaj v redu, potem si res lahko mirna glede te svoje bojazni, da bi šlo za levkemijo – ker potem krvni izvidi ne bi bili v redu.

Res ti želim, da bi bila čimbolj sproščena in da te ne bi preveč glodale bojazni glede tvojega zdravja. Se mi pa zdi, da se v tem svetu, ko so spremembe edino, na kar lahko res računamo, človek dostikrat počuti tesnobno in ogroženo, pa tudi če za to ni videti dejanskega razloga. Meni v takih trenutkih najbolj pomaga topel objem ali pa vsaj topla beseda.

Ti pošiljam še jaz en objemček, pa veliko zdravja ti želim !

New Report

Close