Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Krvavljenje iz ušesa

Krvavljenje iz ušesa

Pozdravljeni!

Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok krvavljenju iz ušesa, ki je se je v razmaku približno pol leta pojavilo že drugič, vendar tokrat v močnejši obliki. Bolnica je stara 56 let, zdrava, težave ima samo s srcem oziroma s palpitacijami, ki pa jih uravnava s propranololom. MR glave ni nič pokazal, zdravnica na splošno ni nič našla, zato je kar sklepala, da gre za vnetje in ji je predpisala antibiotik.

Zelo Vam bom hvaležna za Vaše dodatno mnenje.

Lep pozdrav!

Spoštovani,

niste napisali, ali gospa zaradi palpitacij tudi jemlje kaj proti strjevanju krvi – v tem primeru so krvavitve pri manjših poškodbah bolj izrazite. Najverjetnejša razlaga je opraskanina ( z nohtom ali paličico). Možno je tudi hemoragično vnetje bobniča in srednjega ušesa, ob tem je prisotna bolečina in slabši sluh.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Krvavitev je bila tako močna, da ji je krv v bistvu kar lila iz ušesa in smo se zaradi te močne krvavitve zelo prestrašili. Zdravnica pa pri pregledu ni našla ničesar, ne opraskanine, ne polipov,..
Bolnica je zelo previdna pri čiščenju ušesa, tako da poškodba s palčko ali s čim drugim ni mogoča, saj se je od pojava prve krvavitve tudi izogibala čišenju s palčko. Je pa res čudno, ker nima nobenih bolečin ali kakršnih koli večjih problemov s sluhom.
Drugače pa zaradi palpitacij ne jemlje ničesar za strjevanje krvi.

Lep pozdrav!

Potem gre morda za žilni tumor v srednjem ušesu (glomus tumor). Svetujem pregled pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Saj je bila pri dveh ORL specialistih in nista našla ničesar, zato pa nam ni nič jasno.
Se Vam pa zahvaljujem za Vaše odgovore in Vam bom tudi zelo hvaležna, če boste utegnili najti še kakšen dodaten vzrok in rešitev za tale naš zdravstveni problem.

Lep pozdrav!

No v bistvu je bilo s strani orl zdravnika povedano, da ima suho, tanko kožo in da bi ji naj počila neka žilica. In hkrati ji je bil predpisan še antibiotik za vnetje.
Ampak, ker se je to zgodilo že drugič in tokrat še bolj močno, smo res želeli slišati še vaše mnenje.

Lep pozdrav!

New Report

Close