Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Krvavitev pred odstranitvijo Nuvaring obrocka

Krvavitev pred odstranitvijo Nuvaring obrocka

Pozdravljeni,
Nuvaring uporabljam 3 mesece. Prvi ciklus uporabe je bil tak kot pise v navodilih (odtegnitvena krvavitev je nastopila po dveh dneh). Naslednja dva pa sta bila drugacna, namrec krvavenje se je zacelo en teden prej preden sem odstranila obrocek, torej po 2 tednih uporabe in ko sem obrocek po treh tednih odstranila, krvavitve ni bilo vec. Je to normalno?

Pozdravljeni!

Opisujete vmesne krvavitve, nič posebnega. Dokler vas pretirano ne moti, ne rabite storiti nič.

Matjaž

Ne, me ne moti, ker jo tretiram kot menstruacijo. Torej je to vmesna krvavitev “namesto” odtegnitvene krvavitve, katera bi mogla nastopiti kak dan ali dva po odstranitvi?

Vmesna, prebojna krvavitev ni enaka odtegnitveni krvavitvi. Vmesna se pojavi, ker maternična sluznica ni dovolj stabilna, odtegnitvena pa se pojavi zaradi odtegnitve hormonov in je podobna menstruaciji.

Matjaž

Ok, razumem.
Kaj pa ta nestabilnost maternicne sluznice, se kdaj stabilizira in ali je dolgorocno lahko kaj narobe?

Vmesne krvavitve niso nevarne in ne pomenijo zmanjšanja kontraceptivnega učinka, znajo pa biti moteče, nadležne. Včasih se unesejo same od sebe, včasih pač ne, takrat se razmisli o zamenjavi kontracepcije.

Matjaž

Pozdravljeni.

Obroček Nuvaring uporabljam malo več kot 2 tedna. Obroček sem vstavila v nožnico na prvi dan menstruacije in ta je potekala 5-6 dni tako kot jo imam običajno. Po končani menstruaciji ni bilo 4 dni nobenih krvavitev. Zdaj pa opažam, da vsak dan malo krvavim samo toliko, da rata majhen madež in to je vse. Zanima me ali je to normalno, saj sem obroček šele začela uporabljati ali me mora začeti skrbeti.

Že vnaprej hvala za odgovor.

Lp

New Report

Close