krvavitev pred menstruacijo
Pozdravljeni!
Zanima me, kaj menite o moji situaciji. Včeraj ponoči sem se zbudila z neznosnimi bolečinami le na zunanjem predelu vagine. To se mi je zdelo zelo čudno, saj se mi to še nikoli ni zgodilo. Bolečina je čez eno uro prenehala, uriniranje pa ni bilo pekoče. Ko sem zjutraj vstala sem imela blago krvavitev. Danes naj bi dobila menstruacijo, a se je ponovno pojavila le blaga krvavitev. Kaj bi to lahko pomenilo?
Hvala za vaš odgovor!
Spoštovani,
iskreno, nimam pojma, kaj bi lahko povzročilo bolečino, ki jo omenjate. Morda bodo naslednji dnevi razkrili še kaj, kar bo pojasnilo dogodek, če ne, pač na zadevo pozabite.
Pozdravljeni.
Že približno pol leta se mi cca 7 dni pred menstruacijo pojavlja rjav izcedek po spolnem odnosu. Izcedek ni prisoten vedno, opažam da samo takrat, ko je odnos mogoče malo bolj intenziven. Prav tako se izcedek nikoli ne pojavla v drugem obdobju ciklusa, neglede na intenzivnost spolnih odnosov. Bila sem že pri svoji ginekologinji, ki mi je predpisala zdravilo primolut nor, jemala sem ga prejšnji mesec od 11 dne ciklusa pa do 26 dne ciklusa.
Čakam še na rezultate pap testa. Zadnji pap test je bil pred dvema letoma in je bil ok.
Stara sem 40let, imam otroka in stalnega partnerja.
Za odgovor hvala že vnaprej.
Spoštovani,
kontaktne krvavitve so mehanske narave in se jih s hormoni ne da zdraviti. To bi morala ginekologinja vedeti, razen, če se nista razumeli in je mislila, da imate krvavitve zaradi popuščanja rumenega telesca. Kakorkoli, Primolut niti teoretično ni rešitev. Počakajte na izvid brisa PAP in če ni nobenih sprememb, gre verjetno zgolj za ektopijo cervikalne sluznice, ki zlasti v drugem delu ciklusa lahko postane občutljiva na mehanske obremenitve ter zakrvavi. Če vas pojav preveč moti, se ga lahko lotimo s poskusom odstranitve ektopičnega dela sluznice ter upamo, da bo področje ob celjenju prerasel ploščati epitel, ki je na dotikanje in mehaniko spolnih odnosov bolj odporen.
spoštovani,
če vas kadarkoli zaskrbi, da bi lahko bili noseči, potem boste odgovor našli edino in samo v testu nosečnosti. Noben zdravnik vam na vprašanje “ali sem morda noseča” ne bo znal odgovoriti drugače kot z “ne vem” ali pa “možno je”, kar pa vas ne zanima. Sicer pa v primeru, da seveda niste noseči vmesna krvavitev ob uporabi KT ni kaj takšnega, kar bi potrebovalo posebno obravnavo. če se vztrajno ponavlja, se poskusi s podvajanjem odmerkov KT za krajši čas nekaj dni, in če to na daljši rok nima učinkov, se zamenja KT za kakšne druge.
Spoštovani,
ne vem in tudi težko ocenjujem. Kako pa veste, da to že ni kar menstruacija, ki bi lahko prišla tudi kdaj prej kot ste bili vajeni iz preteklosti?
ne vem…morda počasno popuščanje rumenega telesca? Težko je o zelo splošnih pojavih razpravljati na daljavo in brez osebnega stika. nekatere reči žal potrebujejo osebni angažma zdravnika in jih na daljavo ni mogoče pojasniti.