Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Krvavitev iz nosu pri otroku

Krvavitev iz nosu pri otroku

Spoštovani!

Sin je stra skoraj 10 let. V teh 9 letih mu je iz nosu kri tekla le parkrat, največ 3x. Zadnji mesec pa se to dogaja čisto vsak dan, včasih celo večkrat dnevno, tudi 2-3 krat na dan.

Ker je v tem času vse zacvetelo in ker ima tudi malce rdeče srbeče oči sem mislila, da je morebiti vse to zaradi cvetenja, saj tudi močno in večkrat dnevno kiha.

Skrbi pa me, da ni krvavitev iz nosu posledica kake resnejše bolezni. Od 3 leta in pol dalje ima tudi stalno povečane bezgavke (po operaciji žrelnice) in mandlje, kar nam prinaša tudi večkrat letne obiske pri zdravniku (angine, močnejši prehladi, virusne okužbe,…).

Vesela bom vašega odgovora,

hvala,

Adela

Spoštovana Adela!
Prav razmišljate. Lahko je kriva alergija, pogovorite se s vašo peditrinjo in jo prosite za napotitev na alergološke teste.
Je pa modgoče tudi, da je za krvavitve krivo otežkočeno dihanje skozi nos. Morda so mandlji tako veliki, da to povzročajo, da operacija (samo) žrelnice ni bila dovolj. Za to bi govorile tudi povečane bezgavke na vratu (ki so navadno povečane ob povečanih mabndljih). Če otrok težko diha skozi nos, če smrči in morda občasno slabo sliši obiščite ponovno ORL specialista. Ta bo pregledal tudi nos in ugotovil tudi morebitne druge vzroke. Do takrat vkapavajte fiziološko raztopino v sinov nos, da bo čist.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Spoštovani,

najlepša hvala za vaš odgovor!

Res je, sin tudi smrči in težje diha, poleg tega ga pri spanju in dihanju delno “ovira” tudi aparat (duda) za zobe. Se bomo oglasili pri pediatru in razrešili moje dvome.

Veliko uspehov pri zdravljenju,

Adela

New Report

Close