Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Krvavitev iz nosu

Krvavitev iz nosu

Spoštovani!

Imam eno vprašanje, včeraj zvečer me je že rahlo bolela glava v predelu sinusov, danes zjutraj, ko sem vstala pa se mi je vlila kri iz desne nosnice, prvič, zato sem jo poskušala leže zaustaviti in sem tudi ene dvakrat pljunila iz ust kri. tekla ni dolgo okrog pet minut. Zdaj pa čutim pritisk na koru nosa in nekakšen pritisk navzdol po nosu, kot da nekaj pritiska. Krvni tlak nimam visok.

Je lahko to kaj nevarnega? Včeraj sem bila pri ORL zaradi kontrole sluha, je nos pogledal (ne s stetoskopom) in rekel, da imam kronično vnetje sluznice. Krvavitve nisem omenila, ker jo do sedaj še ni bilo. Je to lahko reakcija tudi na hormonsko terapijo Klomifen, trudim se zanosit oz. priprava na menstruacijo.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovana!

Krvavitev iz nosu je lahko posledice vsega rečenega in ni nič nevarnega. Ena žilica je pač počila, upajmo de se je zacelila in da bo vse v redu.

LP. drIB.

Pozdravljeni

Upam, da ni nič narobe če tukaj nekaj dodam, ker imam podobno izkušnjo. V najstniških leti sem močno krvavela iz nosu, in kadar sem se mučila kri zaustaviti sem potem še zmeraj imela v nosu pritisk, kot da nekaj hoče še ven. Potem, ko se mi je to ponovilo doma sem se postavila v kopalnico nad lijak in sem pustila da je kri tekla, najprej kar precej potem zmeraj počasneje ustavila se je popolnoma sama, ne vem koliko časa je minilo, ni pa trajalo samo pet minut. Ampak kadar sem takole pustila da je odteklo kar jo je moralo potem tega pritiska ni bilo. Iz nosu pa sem krvavela skoraj vsak drugi dan, pa sem že kar vedela kako moram ravnati kadar se mi vlije kri na hitro in je vroča, ali kadar priteče zelo počasi, ali kadar priteče ko sem bila prehlajena…

Hvala!

LP.

New Report

Close