Krvavitev, endo
Pozdravljeni.
Stara sem 38 let, imela sem 2 carska reza, 1 x operirana zaradi endometrioze pod brazgotino od cr.
Sedaj se mi že več kot 1 leto pojavljajo vmesne krvavitve. Prej se je to dogajalo v prvem tednu po končani menstruaciji, sedaj pa 8-15 dni po koncu menstruacije.
Zadnji bris je bilo prisotno vnetje, atipične ploščate celice. Kontrolo imam decembra.
Zanima me, kako lahko ugotovimo vzrok krvavitvam? Je naslednji korak histeroskopija? Je smiselno natediti ct, da se vidi stanje glede endometrioze? Velikokrat imam občutek, da mi je na wc, če pritisnem nad sramno kostjo, je tudi čuden občutek, ne boli, ampak je neprijetno.
Cikel je dolg od 32-38 dni, menstruacija ponavadi traja 5-6 dni.
Hvala za odgovore.
spoštovani,
mislim, da nobena slikovna metoda (UZ,CT,MR) ne bo razrešil uganke, od kje in zakaj krvavitev v sredini ciklusa. Mogoče histeroskopija v času krvavitve, razen, če res krvavite z materničnega vratu. Včasih je za tovrstne pojave odgovorna ektopija cervikalne sluznice na zunanji del MV, kar pa je hormonsko pogojeno. Če bi bil to razlog, se da to odstranit, npr. z laserjem. Tisti neprijetni občutek ob pritisku nad sramno kostjo s tem verjetno nima nobene zveze, prej s stanjem po večkratnem operativnem poseganju v to področje in kakšne brazgotine.