Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina krvavitev

krvavitev

Pozdravljeni,

Pred dnevi sva s fantom imela spolni odnos in po njem sem kravela iz nožnice čeprav še ni bil čas za menstruacijo in tudi sedaj po treh dneh je še vedno prisotna šibka krvavitev. Med odnosom me je nekajkrat zabolelo, kot da bi mi penis pritiskal ob maternico.
Kaj bi to lahko bilo? Upam da ni kaj resnega.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovani!

Vmesna krvavitev je lahko posledica kakšne poškodbe med spolnim odnosom (domnevam, da ni šlo za vaš prvi spolni odnos), kar pa je le malo verjetno. Prav tako bi lahko šlo za krvavitev v zgodnji nosečnosti, če obstaja možnost, da ste noseči. Najbolj verjetno pa bo šlo za krvavitev zaradi vnetja maternične sluznice. Verjetno bi bilo najbolje obiskati vašega ginekologa, ki bo preveril te možnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kako pa zgleda krvavitev v zgodnji nosečnosti – ali je podobna menstruaciji (s krči) ter ali s tem nosečnost ostane ali gre za splav?

Spoštovani!

V zgodnji nosečnosti krvavitev ne pomeni nujno splava. V primeru splava bi opazili koagule (skupke) krvi. Manjša krvavitev je lahko posledica vraščanja posteljice v maternično sluznico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ravno to se je meni zgodilo – dobila sem obupne krče in močno krvavitev. Prvi dan mi je šel ven za pest velik skupek grudic, kasneje je bilo le-teh vedno manj in sedaj se mi zdi, da je kri čista. Moram povdariti, da imam res močne krvavitve, zato me skrbi, če je lahko kasneje kaj narobe zaradi tega (slabokrvnost, ponovna zanositev,…) ali druge komplikacije.
Krvavitev sem dobila 6 dan po običajnem roku menstruacije, ki je vsak mesec redna. Imela sem vse znake nosečnosti (povečane in zelo občutljive prsi, slabosti, utrujenost,…) Ali moram iti na pregled k svojemu ginekologu ali se bo telo samo od sebe “očistilo”?

Hvala za prijaznost!

Spoštovani!

Kot kaže je možno, da je šlo za spontani splav. Prav je da greste v naslednjem mesecu na pregled k vašemu ginekologu, v primeru vročine ali bolečin v spodnjem delu trebuha ali krvavitev iz nožnice pa takoj. Čeprav se bo maternica “sama očistila” je prav, da ginekolog to preveri tudi z UZ. Zaostali deli sluznice bi bili preveč dobro gojišče za bakterije.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close