Krvavitev
Pozdravljeni,
s partnerjem imava redne spolne odnose, za zaščito uporabljava kondom, toda po zadnjem spolnem odnosu sem opazila, da imam majhne krvavite, rjav izcedek?
In pa še eno vprašanja, ker imam menstruacijo samo s pomočjo cikloproginove me zanima, če je res da nebom mogla zanositi?
Lp, Anabela
Pozdravljena!
Rahla krvavitev med spolnim odnosom ne pomeni nič posebnega, sploh če je to zgolj enkratni dogodek. Krvavite lahko iz kake ranice v nožnici, morda iz površine materničnega vratu. Če se bo stanje ponavljajo, omenite ginekologu.
CP verjetno uporabljate za urejanje menstrualnega ciklusa? Gre za (vsaj deloma) naravnim podobne hormone, ki nadomeščajo vaše manjkajoče spolne hormone. Ko se ciklus vzpostavi in torej pride do ovulacije, je nosečnost vsekakor možna, odvisno seveda tudi od starosti, tudi med jemanjem CP.
LP, Matjaž
LP.
Kontracepcijske tablete Yaz jemljem že več kot eno leto. Nisem imela nikakršnih problemov, menstruacija se mi je vedno pojavila na 2 ali 3 belo tabletko. Prejšnji mesec sem jo dobila normalno, ta mesec pa 15 dni pred normalnim pojavom menstruacije. Z fantom sem po jemanju antibiotikov Ospen uporabljala kondom, če bi slučajno zaradi Ospena bila zmanjšana učinkovitost tabletk. Pojavila se mi je bleda oziroma “vodena” menstruacija, ampak imam boleče krče. Kaj bi lahko bil vzrok, ali me naj skrbi?