Najdi forum

Krvavitev

Pozdravljeni.

Za začetek nekaj podatkov o meni: stara sem 46 let, menstruacijski cikel se mi je že skrajšal, M dobim nekje 23. – 25. dan, je pa še vedno reden.

Lani marca sem imela odvzem brisa, vse OK, je pa bil odkrit manjši polip, ki je v juniju bil odstranjen – vse ok, enako tudi na kontroli pri mojemu G po odstranitvi polipa.

Aprila letos se mi je prvič zgodilo, da sem zakrvavela 16. dan ciklusa, zgolj en dan, potem nič. M sem nato dobila 23. dan ciklusa. O tem sem obvestila mojega G, ki mi je povedal, da naj zadevo spremljam, saj če gre za enkraten dogodek, ni hudega.

Včeraj (23. dan ciklusa) pa se mi je po spolnem odnosu pojavila manjša krvavitev – zgolj sled na papirju. Danes zjutraj nič. Malo sem v skrbeh, ali je to M ali pa krvavitev, zaradi katere bi se bilo potrebno zglasiti pri G.

Se opravičujem za malo daljši zapis:)

Hvala za vaše mnenje in lep dan vam želim!

Spoštovani,

sicer niste specifično povedali, kje je bil odkrit in od kje odstranjen polip pred dobrim letom dni (domnevam pa, da je bil na materničnem vratu) in če imam prav, da je bil tam, potem obstaja možnost, da se je ta ponovil in so te medciklične enodnevne krvavitve ali krvavitve po SO posledica ponovitve polipa. Ne vem, ampak možnost obstaja, zlasti, če vas po tem nihče ni več podrobneje pregledal. V tem primeru bi bilo seveda smiselno preverit, če je vzrok tem krvavitvam slučajno ponovno polip.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close