Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kruh brez kvasa

kruh brez kvasa

Pozdravljeni!
Zanima me ali kdo med vami pozna recept za kruh, ki bi ga spekla iz pirine, sojine, ajdove ali riževe moke in to brez kvasa ali piva. Zanima me kakšen uporaben recept (z merami in na koliko stopinj in koliko časa ga pečem). Hvala!

juice

mislite čisto brez kvasa? ker jaz delam z kvasom iz vinskega kamna, ker je hči alergična na navaden kvas.

300g ajdove moke
200g pirine moke
1 zavitek kvasa iz vinskega kamna
sol
par kapljic vode
cca 4 dcl radenske

to zmešam kar v multi praktiku, ker je bolj tekoče, dam v model za kruh, še prej obložim s peki papirjem, pečem na 180 c cca 20 minut. čad pečenja je odvisen od sestavin. po 20 min kruh potrkajte in če lepo zadoni je pečen.
drugače se pa mešanice mok lahko poljubno zmišljujete, je pa res, da se vsaka moka drugače veže z ostalimi sestavinami.

Hvala za recept!

Mar se res peče le 20 minut? Jaz sem naredila iz 500 g pirine moke, malo soli, 2 žlic olja, nekaj vode in 1 zavitka pecilnega praška iz vinskega kamna, in sem ga pekla skoraj 1 uro, najprej na 200, potem na 250 pa je bil notri še vedno pocast. Včeraj sem probala v kruhomatu enako sestavo, saj se je spekel (pekel ga je na “cake” program 10 in to 2 uri in še nekaj), vendar se mi zdi, kot da na sredini proti vrhnji skorji še ni bil čisto pečen – spet je bil en del nekam pocast.

Sploh nimam občutka, kdaj je ta zadeva res pečena.

Bom poizkusila še vaš recept. Upam, da bo uspel.

Lep pozdrav!

juice

po mojem receptu mora uspeti. tam, ko sem napisala nekaj kapljic vode, je v bistvu nekaj kapljic olja al pa 2 žlice. vode pa treba dati radenske, drugače kvas ne reagira. moj se peče le 20, max 30 min, če dam kako drugo mešanico mok. je pa zmes bolj tekoča, ampak kruh je pa rahel, ko se speče

ja, še to sem pozabila povedat, tudi če delate samo iz pirine moke, mora biti bolj tekoče, da zliješ v pekač.

Jaz sem ga delala kar iz 500g pirine moke in cca. 4dcl radenske, malo soli in včasih mogoče tudi malo bio pecilnega praška (vinski kamen). Masa ni bla preveč tekoča, testo nisem pustila nič počivati, ampak direkt v vročo pečico (na 230) cca. 15 min, pol pa še 15 min na 180. Tako je vedno lepo uspel.

Super! Hvala!

juice

Hvala! Jaz sem ga vedno delala v kruhomatu na 10 CAKE pa se mi je vedno zdel še surov, tako da sem ga dala še za eno uro peč na BAKE. Bom poskusila še v pečici.

juice

jst mam tut ene alergije pa ne smem kvasa pa pšenice in delam kruh iz pirine moke pa vinskega kamna in je čist ok

En del sode bikarbone in dva dela vinskega kamna nadomestita pecilni prašek. Nikakor pa iz vinskega kamna ne moreš dobiti ven kvasa. Samo mimogrede.

New Report

Close