kruh brez kvasa
mislite čisto brez kvasa? ker jaz delam z kvasom iz vinskega kamna, ker je hči alergična na navaden kvas.
300g ajdove moke
200g pirine moke
1 zavitek kvasa iz vinskega kamna
sol
par kapljic vode
cca 4 dcl radenske
to zmešam kar v multi praktiku, ker je bolj tekoče, dam v model za kruh, še prej obložim s peki papirjem, pečem na 180 c cca 20 minut. čad pečenja je odvisen od sestavin. po 20 min kruh potrkajte in če lepo zadoni je pečen.
drugače se pa mešanice mok lahko poljubno zmišljujete, je pa res, da se vsaka moka drugače veže z ostalimi sestavinami.
Hvala za recept!
Mar se res peče le 20 minut? Jaz sem naredila iz 500 g pirine moke, malo soli, 2 žlic olja, nekaj vode in 1 zavitka pecilnega praška iz vinskega kamna, in sem ga pekla skoraj 1 uro, najprej na 200, potem na 250 pa je bil notri še vedno pocast. Včeraj sem probala v kruhomatu enako sestavo, saj se je spekel (pekel ga je na “cake” program 10 in to 2 uri in še nekaj), vendar se mi zdi, kot da na sredini proti vrhnji skorji še ni bil čisto pečen – spet je bil en del nekam pocast.
Sploh nimam občutka, kdaj je ta zadeva res pečena.
Bom poizkusila še vaš recept. Upam, da bo uspel.
Lep pozdrav!
Jaz sem ga delala kar iz 500g pirine moke in cca. 4dcl radenske, malo soli in včasih mogoče tudi malo bio pecilnega praška (vinski kamen). Masa ni bla preveč tekoča, testo nisem pustila nič počivati, ampak direkt v vročo pečico (na 230) cca. 15 min, pol pa še 15 min na 180. Tako je vedno lepo uspel.