Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kruh

kruh

Ali mi lahko napišete recept za kruh (brez pšenične moke,mleka in jajc) .
Pekla ga bom v aparatu za kruh ,ki ga imam na novo in še nisem vešča z njim .
In še eno vprašanje : Ali povzroča otrokom , ki imajo alergijo na pšenico , težave tudi pirina moka ?

Hvala in lepo pozdravljeni .

Meta

Ogromno receptov, tudi za peko kruha v avtomatu je na:

Pirina moka naj ne bi delala težav. Ampak to bodo verjetno bolj vedeli drugi uporabniki foruma:

Lep dan in veliko uspeha!

Jaz v bios m kupim nadomestek za belo moko, gor je potem tudi recept, imajo pa tudi tako za peko v aparatu. jaz dam 300 g te moke in 200 g ajdove moke, da je ta kruh bolj mehak.

Spoštovani!

Svetujem Vam, da si izberete moko enega izmed brezglutenskih proizvajalcev (Schar, Finax, Glutano…) in v skladu z navodili in priporočili proizvajalca za izdelavo kruha tudi sami pečete kruh v avtomatu za peko kruha:
Recept za izdelavo kruha s Finax moko (nizkoproteinska brezglutenska moka, brez mleka, jajc) si sledi po postopku:
250 ml vode
2 jedilni žlici olja
žlička sladkorja
1/2 čajne žličke soli
330 g Finax moke
1 čajna žlička suhega kvasa

V avtomat za peko kruha damo mlačno vodo, olje, sol, sladkor in nato previdno na naštete sestavine polagamo moko in po vrhu dodamo kvas. Najboljši rezultat dosežemo če uporabimo hitri program za peko (močneje zapečena skorja).
Kruh se lahko zamrzne. Ohlajenega narežemo na rezine in zamrznemo, tako da ga lahko odtajamo toliko, kolikor ga potrebujemo. Odlično se obnese tudi opečen v toasterju.

Želim Vam veliko pekarskih spretnosti in veselja ter užitkov pri hrustlanju domačega kruha!

Lep pozdrav!

Apimondia

Najlepša hvala za recepte za kruh .

Še eno vprašanje : Ali lahko pri alergiji na pšenico uživa brezglutensko moko ? Kaj ni to pšenična moka , ki so ji odvzeli gluten ? Ker potem tudi ta moka ni primerna za alergike na pšenico .

Moja deklica je alergična na toliko stvari, da tega točno ne morem ugotovit. Nikoli nisem 100% prepričana ali ji škodi hrana ali cvetni prah ali kaj drugega … .

pozdrav Meta

Kruh se itak ne peče z mlekom in jajci, ampak samo z moko (lahko tudi koruzno, polnozrnato, rženo,…), kvasom, soljo in vodo.

Podobno sem se spraševala tudi sama, saj je naš mali prav tako alergičen na pšenico, obenem pa tudi na piro in ajdo. Moraš poskusiti, da vidiš reakcijo. Pri nas se je obneslo. V avtomatu si (zaenkrat samo sebi, ki ga dojim) kruh iz Schar moke in koruzne moke:
350 ml vode
žlička soli
200 g koruzne moke
300 g schar moke
3/4 zavojčka suhega kvasa

Po želji včasih dodam tudi mešana semena, ki jih prej za par ur namočim v vodi.

Zadnje čase vse bolj uporabljam namesto Scharovega nadomestka Celiax pan od Klasja, ki je približno enkrat cenejši, ampak vseeno kruh iz nje ni tako “uspešen”, pa vendar dober.

Uspešno peko!

New Report

Close