Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Krst – kako obleči otroka?

Krst – kako obleči otroka?

Moj sinček bo ob krstu star devet mesecev. Krst bo aprila. Zanima me, kako naj ga oblečem. Imate kak predlog?

Jaz mislim, da tu pa res ni treba komplicirati. Obleči ga v cunjice, ki jih imaš doma, po možnosti bolj svetle.

lp

Otročka se za krst ponavadi obleče v belo. Lahko navadne oblekice, prodajajo pa tudi take fensi oblekice v kakšnih butikih kjer izposojajo oblekice za prvo sv. obhajilo in mislim tudi v kakšnih otroških trgovinah. Ker pa so otročki sedaj tudi barvasto oblečeni pa je potrebno s sabo imeti bel robček, ker je bela barva neka simbolika. Vprašaš pač duhovnika, ki bo krstil.

Jaz sem svoje otroke vedno oblekla v najlepše, kar so imeli in seveda primerno za trenutno vreme. Po možnosti bolj svetlo, vendar ne nujno belo. Namensko pa za krst nisem kupovala oblek.

nisem verna in moji otroci niso krščeni, ampak nekoč sem vendarle videla nekaj, kar se mi je zdelo luštno. v burdi je bil kroj za eno tako nobel oblekico, ki je imela ob spodnjem robu prišit trak, na katerega se je dalo izvesti imena otrok, ki so bili ali še bodo krščeni v tej oblekici, ki torej na ta način prehaja iz roda v rod.

Ko smo mi krstili našega je bil sicer star 3m, bil je september, oblekla sem mu bel plišast pajacek s takin finim srebrnim vzorcem-srčkom na sprednji strani, spodaj belo pliš majčko, zraven pa svetlo modre pliš copatke in svetlo modro pliš baretko. Mali je bil carski!

So pa imali nekateri ne vem kakšne okrasne blazine in ogrinjala in čipke in volančke…ampak meni je všeč bolj preprosto.

New Report

Close