Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kronično vnetje nosne zluznice

Kronično vnetje nosne zluznice

Pozdravljeni.Že več kot dva meseca imam vneto nosno sluznico.Začelo se je z gnojno bunkico na dlesni nad 5. in 6. zobom zgoraj levo.Zobozdravnica mi je 2x očistila dlesen z žličko in tudi obakrat vstavila trakce za drenažo.Od takrat so se mi začeli problemi z nosom(kihanje,stalno izpihovanje,kri),pojavila se je tudi bolečina,ki je šla od dlesni navzgor,preko senc,prav do vrha glave.Izpulili smo najprej en zob,čez 10 dni še drugega.Opravili smo tudi ct sinusnih votlin,kjer ni bilo vidnih posebnosti.Najprej so mi predpisali 8 dni Ospamoxa,na ORL-ju pa ga je zdravnica zamenjala in sem še 10 dni jemal Amoksiklav.Zraven še Maxitrol kapljice in Garamycin mazilo.Tako vse do novoletnih praznikov.Bolečine v glavi še vedno kak dan hujše,kak dan nič.Po enem tednu,spet predpisani Amoksiklav-10 dni.Vmes izpiranje s fiziološko raztopino,Garamycin,kapljice pa zamenjamo na Flixonase.Prejšnji teden mi je na Orl-ju začela vstavljati v nosnici gazici namazani z Garamycinom in sedaj po enem tednu in treh takih terapijah to prekinila in naročila naj samo še izpiram z fiziološko raztopino,vendar sem že po prvem izpiranju in nato po res rahlem izpihovanju,zopet imel kri na robčku.Naj povem še,da je problematična le leva stran nosa in glave.Prosil sem,naj me napoti h nevrologu,vendar me mora moj osebni zdravnik.Sumim,da je zaradi glavobolov vzrok nekje globje,(mogoče kak strdek in s tem slabo prekrvavljen predel nosa),saj bi se po dveh mesecih in toliko antibiotikih moralo pozdraviti še kaj hujšega in ne samo vneta-krvaveča sluznica.Prosil bi vas za vaše mnenje,predvsem o možni povezavi nosu s pekočimi glavoboli.Hvala za odgovor.

Spoštovani,

sinuzitis je pogosto povezan s periapikalnimi abscesi ali oro-antralno fistulo po puljenju (odpret prehod usta- čeljustni sinus, ker manjka kost, kjer je bil gnoj).
Za mnenje o vaših težavah bi morala videti CT slike.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close