kronično vnetje komolca
Pzdravljeni!
Probleme imam z bolečino v komolcu, Bolečina traja že dobro leto, mogoče je posledica vadbe na drogu ali igranje košarke. Bil sem že na rtg slikanju, na MRI-ju, pri fizioterapevtu in vse skupaj zastojn, saj moj problem ni rešen.(slike,izvidi niso pokazali nobene poškodbe)
Obdobja bolečine se razlikujejo, s tem mislim na to, da sem lani v celoti opustil košarko za več kot mesec in ugotovil, da se bolečina v komolcu ni zmanjšala temveč še povečala. Tako nisem imel druge možnosti kot začeti naprej trenirati in se ukvarjati s telovadbo. Čudežno se je bolečina zmanjšala… Tako od takrat naprej nisem prenehal z vadbo (drog,košarka,fitnes). Boli me samo pri določen kotu upogiba ( približno 90 stopinj) … naprej od tega upogiba ali nazaj bolečin ni (dokončni izteg, dokončni upogib).Rahlo me boli tudi na otip… Bolečina je še vedno prisotna, vendar sem s tem nekako že navadil živeti in zanemarjam svoje stanje. Rad bi ponovno izkusil kako je živeti,trenirati brez bolečin. Tako da bi vas prosil za kakršnekoli nasvete, bi bil lahko vkleščen živec? Kako se drugače ravna z kroničnem vnetjem komolca? Kakšne so metode,postopki s katerimi se to reši? HVALA. lp
Pozdravljeni,
na podlagi zapisanega s precejšnjo gotovostjo sumim, da gre za lokalni vzrok, t.i. vnetje narastišča mišic. Možno pa je tudi, da težave izhajajo iz vratnega dela hrbtenice, spremembe na nivoju vretenca C6 – podobni simptomi se namreč pojavijo pri okvari korenine živca, ki leži v tem prostoru.
Priporočam, da opravite RTG vratnega dela hrbtenice, z izvidi in slikami pa se naročite na pregled v eni izmed naših ordinacij: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,