Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kronično vnetje grla?

kronično vnetje grla?

Spostovani!
Stara sem 20 let in imam že nekaj časa težave z nekakšnimi bunkicami na zadnji steni žrela in po jeziku ter bele obloge po jeziku. Bila sem že pri zdravniku,ki je najprej mislil da imam glivice in mi predpisal Daktarin gel. Ker se stanje ni nič zboljšalo mi je dal antibiotik Ospen,če bi slučajno šlo za angino toda bunkice niso izginile. Nato je bil mnenja da gre verjetno za kronično vnetje grla,saj sem kot otrok prebolela veliko angin in tudi še zdaj dobim 1x letno angino,ki se po Ospenu pozdravi. Priporočal mi je naj vsake toliko časa vzamem kakšno septoleto in naj razkožujem z antiseptikam. Ker me te bunkice sploh niso motile sem pozabila na njih. Zdaj približno po enem letu pa se je stanje poslabšalo. Nekatere bunkice so se predrle in iz njih je pritekla nekakšna krvava vsebina. Te bunkice potem ponovno zrastejo. Imam tudi čuden občutek v grlu,kot nekakšen cmok v grlu ter tudi težje požiram in hrana se mi zatika. Jemljem septolete že 1 teden in razpršilo tantum verde pa je stanje le malenkost boljše. Tudi čisto nakoncu jezika so se mi naredile bunkice,ki se na mrazu precej povečajo. Jezik je tudi belkasto obložen.Prosim za mnenje,če je to res samo kronično vnetje grla in kako naj si pomagam da ne bi imela več takih težav.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!

Verjetno ne poznate anatomije. Bunkice na jeziku so normalne strukture – imenujemo jih tudi brbončice, z njimi okušamo. So tudi žleze iz katerih se izloča slina in sluz. Pustite jih pri miru. oglejte si še jezih kakšnega prijatelja pa boste videli da je enak…!!

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close