Kronični glumeronefritis IgA
Pozdravljeni,
ker so se mi začeli pojavljati eritrociti in proteini v urinu, sem bila napotena k nefrologu. Glede na simptome sumi na kronični glumeronefritis Iga, kar sčasoma pomeni zmanjšanje filtracijske sposobnosti ledvic in v najslabšem primeru odpoved ledvic. V bistvu naj bi šlo za nek vnetni proces zaradi motenj v imunskem sistemu. Pri meni sicer vrednosti še niso kritične in zaenkrat ne potrebujem kakšnih zdravil. Na internetu sem veliko prebrala o tej bolezni in nekako ni znano zakaj nastane. Sama sumim, da je posledica prepozno zdravljene angine. Kakorkoli, zanima me ali TOM lahko pomaga? Na internetu sem zasledila, da z akupunkturo okrepimo ledvica, nekateri pišejo o uspehih s homeopatijo (zmanjšanje izločanja proteinov), …
Prosim za nasvet oziroma mnenje.
Hvala.
LP
M.
Draga Tetam!
TOM in s tem tudi TKM sta metodi, ki pomagata ravno tam, kjer alopatska medicina odpove. Mocno bi vas spodbudila k iskanju zdravljenja, dokler je bolezen se obvladljiva.
V TKM vaso bolezen poimenujemo cisto drugacne, saj ste verjetno ze opazili, da je terminologija povsem drugacna kot terminologija alopatske medicine.
Lahko, da gre pri vas za pomankanje ledvicnega in/ali vranicnega yang in qi, s stagnacijo krvi in akumulacijo vlaznih toksinov ali celo sluzi. Lahko pa bi slo tudi za pljucno/ledvicno patologijo. Seveda je to popolno ugibanje, saj nam zdravilcem, ki zdravimo s TKM ali TOM, alopatska diagnoza ne pomaga in ni mozno zdravljenje po TKM, ne da bi opravili ponovno anamnezo in pregled po nacelih TOM ali TKM.
Upam, da sem vam odgovorila na vase vprasanje.
Vse dobro!
Forum je zaprt za komentiranje.