Najdi forum

kronične bolečine

Pozdravljeni, že 3 leta trpim kronične bolečine zaradi išjasa, bolečine v kolenih, imam tudi osteoporozo. Zadnje dve leti so se začele pojavljati še mišične bolečine, boli pol telesa od pasu navzdol. Po operaciji kolena je izbruhnila nevropatija, sum kaže na fibromialgijo, tako da sem že eno leto skoraj nepokretna zaradi bolečin, težko hodim.
Kaj mi lahko svetuje pri fibromialgiji, saj nobena tableta ne pomaga, antidepresivov od Cymbalte do nevr. zdravil Lyrice ali Neurontina ne prenašam? Samo zredila sem se po enem mesecu jemanja in sem pustila, ker mi je slabo, bruham, vrti se mi in spi, nič pa ni pomagalo.
Zdaj vzamem po potrebi Apaurin 5 mg ali HELEX po 0,25 ali 0,5 mg enkrat ali dvakrat dnevno, ali ga lahko jemljem vsaj 3 mesece, da se kolena razgibajo, ker so mišice zakrčene, koleno je trdo in se ne pusti razgibati, noro boli? Kaj naj naredim oz. kaj bi mi sprostilo mišice in kolena, da bi lahko razgibala, ker ne morem dosti hoditi?

Hvala in lep pozdrav, Katja

Katja, pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo. Predvidevam, da vam je ob takšnih bolečinah zelo težko? Razni telesni simptomi, ki so nepojasnjeni, vključno s fibromialgijo lahko kažejo na psihološki izvor težav. Pri zdravilih vam ne morem strokovno svetovati, ker nisem zdravnik, priporočam pa vam, da razmislite tudi o psihoterapiji. Če vas kaj podrobno zanima mi pišite in vam bom z veseljem odgovoril. Morda le opozorilo, da se pomirjevala ne smejo jemati redno, ker so zasvojljiva. Verjetno bi bila v vašem primeru smiselna celostna obravnava – na telesni in psihološki ravni.

V upanju, da boste kmalu boljše vas lepo pozdravljam,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close