krompir
Spoštovani !
Imel bi eno vprašanje in prosim, če mi zna kdo odgovoriti s strokovnim nasvetom ali pa kar iz lastnih izkušenj.
Sem namreč velik pridelovalec krompirja-za svoje potrebe in za potrebe prijateljev.
Letos je bila letina obilna. Pridelal sem lep in zdrav krompir, toda, sedaj, ko ga kuhamo se pojavlja nekaj, kar nas vse zelo moti.
Kuhan ali pečen krompir namreč postane kar temen, lisasto siv in zgubi vsak estetski videz. PO okusu ni nobene spremembe, toda ta temna barva krompirja ni prav nič lepa.
Ali ima kdo kakšne podobne izkušnje.
Krompir skladiščimo v razmeroma temnem prostoru, nismo ga nič trosili. Gnojili smo s hlevskim gnojem.
Hvala, če mi bo kdo kaj svetoval.
Lep pozdrav !
Po mojih izkušnjah, postane krompir siv oziroma temen, če je pomrznil. Če je bil na nizkih temperaturah ali v mrzlem prostoru.
Tega se rešiti ne da. Tak krompir izgubi hranilno vrednost, nima okusa in ne zdravega izgleda.
To je moje mnenje. Če pa kdo ve, pri kateri temperaturi je dobro skladiščiti krompir, bom tudi jaz vesel vsakega odziva na temo-krompir.