Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT kromozomske napake

kromozomske napake

Spoštovane!

Konec meseca imava pri vas pregled, dvakrat sem spontano splavila, enkrat pa mi je menstruacija, sicer dokaj redna, 6 dni zamujala, test CB je pokazal rahlo, res komaj vidno črtico, torej bi lahko šlo za biokemčino nosečnost (nepotrjeno, saj nisem šla na pregled), pa me zanima, če se pri enemu od naju ugotovi kakšna genetska – kromozomska nepravilnost, ali se to ne da zdraviti, oziroma ali so sploh kakšne možnosti za zdravo nosečnost, saj si ne upam niti pomisliti, da ne bi nikoli imela vsaj enega otroka……
lep pozdrav

iriss

Kromosomskih sprememb danes ne znamo “pozdraviti” v normalen kariotip. Na srečo, pa imajo starši tudi v primeru, ko je eden od partnerjev nosilec uravnotežene kromosomske spremembe, lahko zdrave otroke. Ti imajo lahko popolnoma običajen (normalen) kariotip ali so zdravi nosilci uravnotežene kromosomske spremembe, ki jo ima eden od staršev.
Preberite moj odgovor Evridiki v zvezi s spontanimi splavi, morda boste v njem našli tudi odgovore na vaša vprašanja. Razumljivo je, da ste po tem kar se vam je pred kratkim zgodilo zelo žalostni, nikar pa ne bodite malodušni. Marsikateri vzrok spontanih splavov lahko ginekolog uspešno pozdravi.

New Report

Close