Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT Kromosomske preiskave

Kromosomske preiskave

Spoštovani!

Stara sem 36 let. Težav z zanositvijo nisem imela, pač pa z donositvijo. Dvakrat se mi je nosečnost končala neuspešno. Prvič v 5 mesecu, drugič v 4.
Pred 1o letmi sem imela opravljeno konizacijo.
Ker so me izgube otroka zelo prizadele in bi rada max. vse naredila, da preprečim negativni izid naslednje nosečnosti, me zanima vaše mnenje vkolikor je smiselno narediti genske preiskave obeh (mene in partnerja) in kaj ti rezultati pokažejo.

Hvala lepa za odgovor!

Zelo težko bi vam odgovorila, saj niste napisali drugega kot to, koliko časa sta trajali nosečnosti. V drugem trimesečju kromosomski vzroki odmrlih nosečnosti niso več tako v ospredju, kot če plod odmre v prvem trimesečju. S kromosomsko preiskavo izključimo pri partnerjih prenašalstvo uravnotežene kromosomske spremembe, ki predisponira neuravnoteženo kromosomsko napako pri plodu. Predlagam, da bi odgovore poiskali pri ginekologu.

Spoštovana Dr. Brezigar!

Ko sem prebrala zgodbo Petre, sem vam ravno mislila postaviti enako vprašanje. A, najina zgodba je tako identična, da sem pomislila, če nisem jaz že morda postavila vprašanja.
Želela bi s to Petro navezati stik in vas prosim, če objavite moj odgovor.

Hvala za vašo prijaznost!

P. S.
Petra piši mi na moj mail!

New Report

Close