Najdi forum

Lepo pozdravljeni,
Najprej bi rada pohvalila vaše delo.
Znašla sem se na križišču poti pa ne vem kaj naj storim, zato se s prošnju znašla tu, da mi odgovorite.
Z fantom živiva skupaj dve leti in pol (pri njemu doma). Približno na pol leta imava močno krizo, prepirava se tako močno, da iz naju letijo vse naj-grše beseda, kar nama jih pade ta moment v glavo.
Res je dva sva zelo različna karakterja, on je miren (” se mu jebe za cel svet”), jaz pa sem bolj energična, hitro odregiram in želim, da je vse “pošlihtan”, ter da se ne postim, da bi z menoj kdo pometal.
Zadnji prepir je nastal v sredo, ker je njegov brat prosil, da bi se iz sobe v kateri sva sedaj preselila v dnevno sobo in da bi to on uprabil za dnevno sobo…Seveda on je pristal, O. K. Zakaj se pusti, da gre v manjšo sobo, zakaj se pusti, da z njim pometajo.To ni bil prvi primer, da se je dal pregovoriti in da je delal tako kot drugi želijo. On pravi, da iščem probleme tam, kjer jih in treba in naj grem domov,….Domov ne grem. Premišljujem, da bi šla stanovat v kakšno sobico, pa si ne upam, zaradi financ.
Vem, da obstaja rešitev, samo kakšna in katera je prava pa ne vem.
Prosim za odgovor.
Hvala in lepo pozdravljeni

Spoštovana Sara,
o tem ,kako naj bi potekal kvaliteten pepir, to je tak,ki privede do razrešitve napetosti sem že večkrat pisal, pobrskajte, prosim, po starejših komentarjih, ker je navodilo precej dolgo. Če živite pri fantu, nimate kompetenc, da bi izbirali prostore, zato si skušajte čim prej omisliti lastno bivališče. Če je vaša narava res takšna, “da želite vse pošlihtati”, izdelajte čim bolj realen načrt, kdaj in kako boste sposobni za samostojno življenje brez dotacij staršev ali drugih, ki bi jim morali biti zanje hvaležni. Ob jasnih ciljih vam bo tudi prenašanje aktualne utesnjenosti bistveno lažje. Samozavest pri fantu boste okrepili tako, da ga ne boste nenehno opozarjali na njegove napake in pomanujkljivosti in od njega zahtevali “naj že enkrat nekaj naredi in se postavi zase”, ampak boste vsak njegov napredek najprej hvalili in če to zmorete, mu organizirali živlenje tako, da bo uspehe tudi dosegal. Vsakokratna podkrepitev bo dvignila tudi njegovo samozavest.

New Report

Close