Najdi forum

pozdravljeni!
stara sem 24 let. rekli boste, da so to najlepša leta, a zame ne… naj vam na kratko opišem mojo zgodbo. stanujem v hiši skupaj s starši in mojim fantom.. že vsa leta živim v veliki praznini, od očeta nisem bila nikoli deležna kakšne lepe besede ali objema, samo zmerjanje, nikoli nisem smela biti zraven, če smo dobili obiske, vedno me je poniževal, nikoli za kakšno stvar pohvalil. večino časa je bil od doma, saj je imel službo takšno, da je moral hoditi na poslovne sestanke, tako, da sem večji del preživela pri moji babici, ki me je pred letom dni zapustila za vedno. vsaj toliko mi je bila blizu mama, ki me je imela lepo, a kaj ko je ni ob meni… to je spet druga zgodba.. moj dedek je umrl in babica je na kmetiji ostala sama in mami se je zasmilila in mama je večino časa pri njej, le dvakrat v enem mesecu pride domov….. njene sestre( moje tete) jo izkoriščajo, a mama hoče pomagati babici, naj povem še to, da je vse premoženje dobila teta, moja mama pa nič.. in ko mama pride domov se začnejo prepiri med mojima staršama… ne morem več poslušat tega….
in danes je bila kaplja čez rob, ko sta moj fant in moj oče oba nad mene, da nisem nič vredna in da nič ne delam,… hodim v službo, ves denar dam skoraj očetu za stroške, pa mu ostane veliko, ker je brezposeln in lahko hodi po gostilnah, kar si jaz ne morem privoščit… kratkomalo me izkorišča… a povrh tega me je danes zelo prizadel, ko je rekel, da sploh nisem njegova hčerka… ne morem verjet, da lahko lasten oče svojemu otroku to reče….ne vem kaj naj naredim…. danes je želel poklicati zdravnika, da sem zmešana in naj me peljejo v bolnico…. jaz pa ne rabim nič drugega kot pogovor in lepe besede… edina sreča je da imam sestro, ki je od mene starejša 8 let, a kaj ko je od mene oddaljena 80 kilometrov… sem čisto sama, še moj fant se noče nikdar pogovarjat z mano, naj povem, da me je tudi že večkrat udaril in res mi ni lahko živet v takšnem okolju…

kaj naj naredim… od doma ne morem, ker nimam kam it… oče je name napisal hišo, pa me preganja da naj grem.. šla bi za vedno iz tega sveta…

ali ima kdo podoben primer? naj mi nameni kakšen nasvet!

lp

Pozdravljena!

Življenje v okolju, kjer vas ne sprejemajo, ampak le ponižujejo, prav gotovo ni lepo. Kje boste živeli, pa je vaša stvar. Odločite se, ali boste prenašali fantove udarce, njegova ter očetova poniževanja, očetovo ekonomsko izkoriščanje, zavračanje vas kot hčerke ter preganjanje, ali pa boste nekaj ukrenili. Če se boste odločili za prvo možnost potem veste, kakšna prihodnost vas čaka in kaj lahko pričakujete. In v tem primeru mi je žal zaradi vas. Srčno pa upam, da boste za sebe izbrali drugo možnost. Če sedaj dajete ves denar očetu za stroške, potem bi zmogli plačevati tudi najemnino v podnajemniškem stanovanju. Dobro razmislite in se odločite, glede na to kakšno življenje si želite. V sedanjih razmerah veste, da nimate nikakršnega življenja, zato bi se tudi najraje umaknili iz tega sveta, ampak povem vam, da ni nujno, da je tako, kot je sedaj.

Če ste iz Ljubljane lahko tudi obiščete samopomočno skupino za žrtve nasilja v Ženski svetovalnici() ali Društvu SOS telefon(), kjer boste spoznali ženske s podobnimi zgodbami.

V vajini zvezi s fantom ni ljubezni, ampak je le trpinčenje, zato res upam, da ga boste odslovili. Delajte na izboljšanju občutka lastne vrednosti. Na to temo je bilo napisanih že veliko knjig. Ženska svetovalnica pa organizira tudi Trening asertivnosti(prodornosti) za izboljšanje samopodobe ter okrepitev svoje moči. Poleg tega vam toplo priporočam, da pričnete razmišljati v smer osamosvojitve od očeta. Oglase za stanovanja lahko najdete na: in .

Oglasite se še kaj, da poveste na čem ste in da se primeru vztrajanja v nasilju pogovorimo o načinih, ki bi vam pomagali preživeti v takem okolju.

Želim pa vam, da bi si izbrali in izborili lepše življenje!

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

Dodala bi,da največkrat hči poišče za partnerja ali življenjskega sopotnika nekoga,ki je podoba njenega očeta.Vaš fant je kreacija vašega očeta.Sami ste oba zelo dobro opisali in sigurno ste tudi sami spoznali,da imata enake vzorce.Bežali bi od izkoriščevalskega očeta in nič boljšega fanta.Da si ne uničite živcev,bo najbolje nekaj ukreniti.To kar živite res ni življenje,ampak čustveno,psihično,moralno pohabljenje.Če rabite strokovno pomoč jo poiščite,dokler ne bo prepozno za vaše načete živce.Nihče vas nima pravice maltretirati,zapostavljati,izkoriščati,fizično z vami obračunavati in vas vedno slabo obsojati.Ne oče ,ne fant.Kdaj boste imeli dovolj,kako se boste odločili in kaj boste dovolili-vse to pa je od vas odvisno.
Zaslužite si več ,boljše življenje in vso pravico imate,da si to izborite za svojo prihodnost.
Žal fant,vas ne ljubi,ker on ne ve kaj sploh ljubezen je.On je veliki revež,prazen,zato se pa polni energetsko,ko skupaj z očetom vam pijeta življenjsko moč.
Če trezno razmišljate,imate upanje,da se izvijete iz tega primeža-le odličiti se je treba.Kako?Čim dlje od obeh!
Pa veliko poguma in sreče!
LP

Ne bom te tolažil, ker tolažba je kratkotrajna in po desetih minutah ne bo imela več učinka.Ti bom pa svetoval in če boš tako naredila si boš rešila življenje!
FANTA POŠLJI V …, VZEMI MANJŠI KREDIT ZA NEKAJ MESECEV NAJEMNINE, PRODAJ HIŠO PREKO POSREDNIKA IN ODVETNIKA (ker bo vroče), KUPI SI NOVO BIVALIŠČE IN ZAŽIVI ČLOVEKA VREDNO ŽIVLJENJE!!!

SREČNO!

p.s. ostali ki so živeli v tej hiši naj si pa pomagajo sami in premislijo kako so ravnali s teboj!!!

Lep pozdrav gospodična!

Poznam podobno življenje in vem kako ti je! Tudi jaz sem imela podobno življenje.. Ne bom te tolažila ti bom pa samo svetovala najdi si pomoč, kakega strakovnjaka in naredi korak v boljše življenje. Drugače sta ti pa že zelo pomagala gospa Jana in zelo dobro ti je svetoval gospod Peter..
Poslovi se od bednega življenja in zaživi lepo svobodno življenje. Bo pa zelo težko narediti prvi korak, vendar ga naredi.
Veliko sreče in ne dovoli da ravnajo tako s teboj, ker si zelo pogumna punca in vztrajna. Že samo to je veliko da si napisala in razložila kakšno je tvoje življenje.

Pridobi si samozavest in lastno svobodo. Uspelo ti bo.
SREČNO!

če želite iz psihične stiske, morate najprej rešiti povsem konkretno situacijo. Peter vam je zelo konkretno in pametno svetoval. Če ste vi lastnica hiše, jo lahko prodate in se odselite na svoje, novi lastnik pa bo preostale stanovalce že vrgel na cesto, vendar to ni več vaša stvar.

Lahko pa na hišo vzamete tudi hipoteko ter kredita ne vrnete. Zato bo banka zarubila in prodala hišo. Prednost tega načina je, da dobite denar zelo hitro, vendar ga boste dobili manj, kot če bi šli v prodajo (cca. 70% vrednosti).

Dobite si strokovno pomoč, ker sami zaradi čustvene vpletenosti tega ne boste zmogli rešiti sami.

hvala vsem, ki ste mi z lepimi besedami vsaj malo pomagali potolažiti mojo srce..

naj povem, da pridejo trenutki ko sem srečna, a takoj ko ima oče slab dan, zamori tudi mene…. ne vem zakaj nima človek pravice živet v miru ..

sploh se ne čudim ljudem, ki nočejo plačevati stroškov v domovih za ostarele za svoje starše… zdaj jih povsem razumem….. ljudje si ne predstavljajo kaj bo, ko ne bojo mogli skrbeti zase… a povsem takšnem pa naj jaz potem čez leta skrbim za očeta…. res ne vem kako mi bo pri srcu……

ni enostavno govorit, da naj vse skupaj prodam, kam naj grem, sama že imam kredit za vse kar sem prenavljala v hiši, tako da mi za kakšno najemnino niti približno ne ostane…. pomislila pa sem že, da enkrat moram zbrati moči in odditi, pa čeprav pustim vse tako kot je……

vsem še enkrat hvala, res sem vam hvaležna sta se si vzeli trenutek časa zame… vidim, da obstajajo dobri ljudje…. naj vam bo lepo v življenju….

lp

Lepo pozdravljena ponovno!

Če nimate kam iti in nimate finančnih pogojev za najem stanovanja, se pred nasiljem lahko umaknete v varno hišo. V Materinskem domu Zavoda Pelikan – Karitas pa tudi sprejemamo samske ženske v stiski, če je prostor in če ni nevarnosti, da bi vam nasilnež sledil. Telefonske številke najdete na tej strani: .

V miru, ob podpori strokovnih delavk ter v sodelovanju s pravnimi službami pa se boste tudi lažje lotili urejanja materialnih zadev v zvezi z lastništvom hiše, v katero ste tudi že veliko vlagali.

Glede preživljanja staršev pa pravi Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih tako: “124. člen (1) Polnoletni otrok je dolžan po svojih zmožnostih preživljati svoje starše, če ti nimajo dovolj sredstev za življenje in si jih ne morejo pridobiti. (2) Polnoletni otrok ni dolžan preživljati tistega od staršev, ki iz neopravičenih razlogov ni izpolnjeval preživninskih obveznosti do njega.”

Ne dovolite svojcem in nikomur, da bi vas poniževal in trpinčil. Recite NE nasilju, ki že načenja vaše zdravje in vašo celotno osebnost. Če bo šlo tako naprej, res lahko pristanete v bolnišnici. Tudi če se ne čutite pripravljeni za odhod, odidite. Čas, ko boste imeli korist od te hiše pa bo tudi še prišel, trenutno pa vam ne koristi, če notri nimate miru, varnosti in sprejetosti.

Važno, da sedaj veste, kam se lahko obrnete, ko boste hoteli storiti odločilni korak. Za pogovor pa lahko pokličete v katero od teh ustanov tudi že sedaj, ko še samo razmišljate o odhodu.

Pazite nase,

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

draga obupana 24,

morda bi razmislila o tem, da bi iz lastne hiše vrgla ven vsaj nesramnega fanta, ki te nima rad, ki te ne spoštuje. tako bi imela enega manj, ki te tlači, namesto, da ti je vsaj on v oporo. verjami, dlje kot boš čakala, težje se ga boš znebila.

priporočam knjigo stupeni starši, pa veliko jih je – prebrskaj v knjižnici.

očetu se postavi po robu. ob fizičnem nasilju pokliči policijo.

naj ti povem, da sama ne živim več doma ravno zaradi domačega nesprejemanja, ne dobim tega kar najbolj rabim- pogovor npr. pa niso z mano tako slabo ravnali kot s tabo. ampak vedno starejša kot sem bila, bolj sem čutila potrebo po miru, po drugačnem življenju, na srečo mi je v oporo fant. sedaj mi je bolje, doma pa se grejo še vedno po starem. ne bom več pustila, da se do mene obnašajo žaljivo, da me nadirajo- to bom gladko ignorirala in zapustila prostor. seveda je in bo težko, a jaz ne vidim 2. poti. tako živim kot podnajemnik in teoretično puščam prelepo hišo sestri, ki je taki odnosi ne motijo….

želim ti vse dobro. zapomni si , da si ti tista, ki jim dovoljuje tako ravnanje in da sami od sebe ne bodo nehali. pa resno razmisli, ali želiš ostati s takim fantom!!

lp, pipi27

nastopil je trenutek, ko moraš vzeti svoje življenje v svoje roke. samo TI lahko poskrbiš zase in nihče drug. sama ugotavljaš, da ti tako življenje ne ustreza, da te mori in te postopoma uničuje. pa se vprašaj: ali rabiš tako življenje ali pa si zaslužiš nekaj boljšega.
prični se imeti rada, saj tako boš ugotovila, da si vredna veliko več. ob sebi ne rabiš ljudi, ki te ponižujejo, zlasti ne fanta, saj le-tega ti sama izbereš. oče je pač oče – tu žal nihče nima izbere, vendar tudi tu nisi nemočna. še vedno ostaja možnost, da se od njega umakneš.
poglej pozitivno plat vsega skupaj. najprej si storila velik korak že tu, da si si priznala, da nekaj tu ne štima in da je skrajni čas, da ukrepaš. to je zelo pomemben korak. tudi službo imaš (tako si napisala), se pravi si finančno neodvisna, še celo hiša je pisana nate. punca vzami se v roke in naredi drug korak. umakni se od tam, da se sprostiš in si nabereš moči za novo bitko.
najprej poskrbi zase, nato za druge. fanta se reši. kljub temu, da bo nekaj časa hudo, verjami, da bo kaj hitro veliko bolje.
vse je na tebi. zaupaj vase, saj si edinstvena in nihče ni vreden več kot ti. le verjeti si moraš. življenje je v tvojih rokah!!

Spoštovana štiriindvajsetletnica,

Verjetno se ti bo čudno zdelo, kar bom napisal. Bog ti je naložil križ, ki ga zmoreš. Ti, in nihče drug! Na tem svetu si z nekim poslanstvom.

Seveda se strinjam z ostalimi bralci. Vendar mi je iz tvojega odgovora razvidno, da se oklepaš domače hiše in da se svojega očeta ne sramuješ.
Morda pa ga boš s tem odrešila. Sam ti svetujem, da se zatečeš na pogovor k domačemu župniku.

Kar pa se tiče fanta; ni te vreden. Po moje si neko čudovito dekle, kakršo si vsak želi, najbolj pa jaz. V zadnji številki Ognjišča mi je ostal v spominu stavek: “Želela sem si fanta; pametnega, poštenega, lepega, bodočega sposobnega in dobrega očeta …”, dobila pa sem še boljšega.

Torej, Bog ima s teboj velike načrte. Uresniči jih!

Pa še piši.

Če si za srečanje, tudi piši.

Da bi ti bilo lepše na svetu, ti iz srca želi Tehnik

poz6dravljen tehnik!!!

našpiši mi malce od kot si…. res si mi na prijeten način odpisal……. veš k župniku pa res ne bi rada šla, ker v cerkev ne hodim…saj imam slabe izkušnje s cerkvujo… več o tem drugič!
lp

New Report

Close