Najdi forum

krivica

Zaročen sem bil s punco iz ene najpremožnejših slovenskih družin. Ko sva se hotela poročiti so njeni premožni starši poroko preprečili z razlogom, da nisem dovolj bogat.
Ali je možno s tem živeti?
Kako si pomagati?

hvala, pozdrav

Poročil se boš s punco in ne s starši. Če se tvoje dekle strinja s svojimi starši, potem poroka res ni smielna. Pomembno je, kaj misli tvoje dekle in ali je dovolj močna, da se jim upre. Mnenje staršev naj te ne obremenjuje. S tem kažejo na svojo primitivnost in lakomnost. Seveda pa morata, v primeru, da bi se poročila z nujno preseliti na svoje, sicer zna biti pekel v hiši.

Lp. Monika

Rad bi se strinjal z Moniko, da so starši od moje bivše zaročenke primitivni, vendar ali so ljudje, ki so med njbogatejšimi v državi sploh lahko primitivni???
Če bi bili primitivni ali bi sploh lahko postali tako ekstremno bogati???

pozdrav Aleš

in hvala Moniki za odgovor

Obstajajo neke resnice o različnih socialnih statusih. Če si sam iz manj premožne ali celo revne družine so tvoji pogledi na bogate, predvsem pa tvoja lestvica vrednot bistveno drugačna od tistih “ki imajo”.
Znano je tudi, da vzgoja otrok iz premožnejših družin pogostokrat uporablja veliko materialni pristopov, tudi podkupovanja otrok. Vsekakor tem otrok ničesar nikoli ne manjka.
Zato je zelo pomembno kako ta premožna slovenska družina živi s svojim premoženjem in v kakšnem duhu je vzgojila svoje otroke. So to novodobni bogataši, ki niso pridelali dobrin s trdim in poštenim delom ali so to ljudje, ki so se leta in leta odrekali, da imajo kar imajo? Po tem kar pišeš bi sklepal, da so iz prve kategorije. S takimi je celo bolje, da imaš čim manj opravka.
Za vzpodbudo: Obstaja veliko dobrih deklet, ki imajo prima starše pa ni pogoj denar.

Me prav zanima, zakaj se jim hči ne postavi po robu, če gre res za pravo ljubezen?

Ker bo ostala brez denarja?

Če je tako, veš, koliko ji pomeniš…

Me pa res zanima, za katero družino gre.

Primitivizem je v človeku… In na žalost je tako, da takšni ljudje kaj lahko pridejo do denarja…vendar pa dvomim, da z naporom, ampak s čim drugim..kot pravi Roman in se z njim povsem strinjam v vseh točkah.

In še nekaj: mislim, da je bilo kar prav, da se je zgodilo kot se je…punca se je odločila kot je želela. Zdaj vsaj veš, kaj in kdo ji več pomeni..Verjetno ne bi hotel živeti z mislijo, da nisi v njenem življenju med prvimi.

In tudi res je , kar pravi Roman: super punc je ogromno, samo naleteti moraš na kakšno 😉

Lp. Monika

New Report

Close