Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja krivda delodajlca in odškodnina

krivda delodajlca in odškodnina

Pred leti sem bila zaposlena v podjetju, kjer sem pribl.3 leta neprestano tipkala na elektr.pisalni stroj, kjer je bilo potrebno ne samo tipkati, ampak tudi vrteti valj na stroju, zaradi natančnega vpisovanja številk v obrazce na katere sem vpisovala besedilo. To delo sem opravljala pribl.8-9 ur dnevno-neprestano brez počitka. Delodajalec je stalno obljubljal, da se bo kmalu vsa aplikacija prenesla v računalniško obliko, a se žal to ni zgodila v vseh teh letih. Zaradi tega sem občasno zelo obolevala (bolečine v hrbtennici, zapestju, ramah itd..neprestana izščrpanost-utrujenost). Vmes sem bila tudi nekaj na bolniški,stanje se je vmes občutno izboljšalo. Sedaj tega dela ne opravljam več, ker sem imela srečo in sem po teh 3 letih neprestanega tipknja zamenjala delavno mesto. Posledice pa so ostale in jih vedno bolj občutim (bolečine v prstih sklepih na rokah, komolcih, vratu, ramah ipd.) Kakšna je možnost kakršne koli odškodnine za posledice, ki jih vedno bolj občutim, bojim se, da bo še vedno hujše. Je pa sigurno to posledica stalnih gibov oz.pretiranega tipkanja in kridve delodajalca, ki mu je bilo malo mar za to kako lahko to delo opravljam pod takimi obremenitvami pribl.2010 ur na leto, v vseh teh letih pa več kot 6000 ur tipkanja kar mi vsekako ne po moji krivdi pušča trajne posledice. Kam oz.na koga se lahko obrnem, morda kakšnega dobrega odvetnika.

Hvala

Mina

Nažalost v vašem primeru ne vidim osnove za izplačilo odškodnine iz naslova delodajalčeve odgovornosti,oz bo oddgovornost delodajalca zelo težko dokazati tudi v primeru,če vzame stvari v svoje roke odvetnik.
Pripadali pa bi vam lahko dodatki na težje pogoje dela,podaljšan dopust…v roku trajanja delovnega razmerja.
Na invalidski komisiji pa mora človeka že skoraj pol manjkati,da priznajo kakšno invalidnino.
Nič pametnega vam ne morem napisati,edino to,da vam želim vse dobro ter vas lepo pozdravljam.Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Hvala za vaš odgovor – razumem vse. No naj samo pojasnim, da se mi zdaj ko sem malo starejša pojavljajo težave zaradi preobremenjenosti na tem del.mestu, kot sem že omenila, postajam namreč invalid. Roke me sploh včasih ne ubogajo, težko in vedno težje opravljam vsakdanja dela, tako doma kot v sedanji službi, npr. že ko dvignem več kot 2kg čutim močne bolečine v sklepih (najbolj zapestja in členki na rokah), tako da ne vem kako bom na tak način prigurala do “penzije”, če sploh bom. Tablete mi ne pomagajo, k zdravniku zaradi tega ne hodim več (mi niso kaj dosti pomagali) rada bi delala kolikor se le da, vendar mi bolečine to omejujejo, kar pa seved niso posledica, tega da sem ležala vsa ta leta in imela noge v luft. Delodajalec se takrat ni prav nič zmenil, da imam težave, čeprav sem na to velikokrat opozarjala, celo boljšega pisalnega stroja mi niso pirvoščili (šefovo mneje je bilo da ja ta čisto dober), sem si potem sama enega našla, ki je bil vsekakor dosti boljši in sem bolj uspešno opravljala delo s tem novejšim tipkalnim strojem. Naj omenim, da nisem bila v temu podjetju edina s takimi in podobnimi težavami in kot vedno se bom pač sedaj že sama po svoje znašla in vzela “zadevo” v svoje roke tako da bo prav.

Mina

New Report

Close