kri v blatu
Pozdravljeni!
Oglašam se prvič. Težave ima moj triletni sin. Začelo se je že lani poleti, ko je začel kakati včasih tudi do 7 krat na dan. Blato je v glavnem bilo normalno le redkokdaj zdrizasto. Zdravnica se ni odločila za pregled, ker ni hujšal, vendar pa je pojedel izredno veliko. Tudi redil se ni. In to je trajalo do letošnje pomladi, ko se mu je pojavila tudi kri v blatu. Najprej se je pojavljala 1 mesec, pa en mesec nič, potem pa spet. Na pregledu so ugotovili laktoza intoleranco. Že drugi dan diete je začel kakati samo 2-x na dan in tako je še danes in tudi kri je izginila. Dieto imamo 1,5 meseca, trajala pa naj bi vsaj 4 mesece. Danes zjutraj pa zopet kri na papirju, ko smo mu obrisali ritko. Pri dieti smo striktni in zelo pazimo kaj je.
Ima kdo izkušnje kaj bi to lahko bilo? Alergij nima, je možna celiakija ali kaj drugega. S preiskavami še nismo zaključili. Verjetno ne bom čakala, da me pokličejo spet na teste, bom morala sama? Ne vem… Vaše izkušnje prosim.
LP
gre za svežo kri ali črno blato. če je kri sveža, morda je kakša ranica, ali hemeroid. in prvič slišim da je dovolj 4mes. dieta pri laktozni intoleranci, ker to pomeni da telo ne prenaša laktoze. preveri še če je morda pojedel kaj kar vsebuje laktozo oz. mlečni sladkor, pogosto je v čokoladah in drugih slaščicah.
Ne jemo nobenih kupljenih sladkarij (keksov, čokolade, bombon samo, če jaz prej prehledam, ponavadi je Haribo želejast brez mlečnih dodatkov, kazeina,…). Sladko pečem doma, kruh pečem doma, pije sojino mleko, je sojine jogurte, margarina je iz sončničnega in olivnega olja, ostalih mlečnih stvari ne je, pa tudi ostale instant in že pripravljene hrane ne. Pri hrani zares pazimo. Kri je sveža in v glavnem se kaže samo na papirju, ko obrišemo ritko. Dvakrat jo je bilo toliko, da je bila cela notranjost WC školjke krvava.
Možno da je ranica, čeprav ne kaka trdo in pogosto kot je pred meseci. Blato je normalno. Hemeroidov nima, so mu pretipali črevo.