Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kri iz nosu

kri iz nosu

Pozdravljeni,

že nekaj časa (cca 3 mesece) opažam približno 1 x na mesec da mi pri brisanju nosu, ali pa kar tako iz nič, priteče kri z nosu…ni sicer večja krvavitev, ravno toliko da imam papirnat robček malo krvav. Najprej nisem preveč skrbela za to, sedaj pa se mi je v enem tednu to pojavilo kar 2 x. Enkrat mi priteče kri iz ene nosnice, drugič iz druge.
Naj omenim še to, da na splošno mi velikokrat teče z nosu… ampak bolj kot prozorna vodica, ne gnojno…tako da si dnevno nos brišem tudi do 10 x in več.

Ali je možno da gre samo za izsušeno sluznico, ali bi bil potreben obisk pri ORL za podrobnejši pregled? Naj omenim še to da sem astmatik in da jemljem zdravilo-vpihe Alvesco vsak dan in Berodul po potrebi.
Ali bi morda pomagalo kakšno pršilo za nos, ki se dobi v lekarni?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,

krvavitve so posledice drgnjenja z robčki spredaj na nosni pregradi, kjer je pletež žilic. Brisanje nosu 10x na dan in voden izcedek sta znaka alergijskega rinitisa (morda na pelode trav ali na pršico). Potrebno bo zdravljenje nosu z nosnimi kortikosteroidi (tudi v lekarni brez recepta).

Z nosom delajte bolj nežno, lahko namažete tudi kakšno mazilo spredaj v nosnici in uporabljate fiziološko raztopino za izpiranje – odstranjevanje alergenov stran s sluznice.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close