Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija krema za sončenje

krema za sončenje

Katera krema za sončenje je najbolj primerna za male otročičke, ki so in pa tudi tiste, ki niso alergiki.

Hvala

Ravno zdajle sem pisala odgovor pod temo PESKOVNIK – tika.
Meni je to kremo svetovala alergologinja in je menda dobra tako za alergike kot tudi za majhne dojenčke. Jaz ji zaupam.
Srečno!
tika

življo

Eucerin, dobiš v lekarni

lp

nadja

Pri nas v lekarni (Škofja Loka) so imeli edino kremo za sončenje za atopično kožo od Avene – 50 – 50B 15A. Ko smo mazali našega sinčka z njo po obrazu, je bilo od začetka O.K., zdaj pa sumim, da od nje postane okoli ust in rahlo po ličkih čisto rdeč. Ne vem, a ima mogoče še katera takšno izkušnjo s to kremo?!
Ker pa je ta tubica kreme majhna, sem že prej kupila tudi od Avene za telo – mleko v pršilu 50+, Ultra high protection, pa me skrbi, da bo po njej ves pikast.
Če ima katera pri svojih malčkih podobne težave z ZELOOO občutljivo kožo, ki res odreagira na večino krem, naj prosim napiše s čim se boste mazali na morju!
Hvala in lp,
mojcapec

EUCERIN

Weleda, dr. Hauschka- biodinamična pridelava, mehanski zaščitni faktor ( ni kemičnih zaščitnih faktorjev, ki dražijo kožo in prodirajo v organizem )

Lp

Pri nas se je lansko leto res super odnesla od Eucerina. V lekarni so mi svetovali, da ne vzamem največjega faktorja, ker je potem več umetnije notri (?) in da bo malo nižji čisto v redu, kljub temu da ima alergijo (zdravnica pravi, da je vzrok neznan – dobi pa jo ko mu je vroče – ni važno ali je to poleti ali pozimi).

In res je bil sin lahko brez problema na soncu, nikoli opečen, z lepo rjavo barvo, ki mu je ostala kar dolgo (se ni skoraj nič luščil).

LP

New Report

Close