Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KREMA

KREMA

Pozdravljeni,

prosim vas za nasvet glede uporabe kreme, ki sem jo dobila iz tujine.

Sem doječa mati z enoletnim otrokom (alergik na mleko in jajce), oba pa imava precej zoprn, srbeč, dermatitis na obrazu (okoli ust, oči, nosu in za ušesi). Sinu so delali test za demodeks, pršico, ki pa je bil negativen, postavljena je bila diagnoza dermatitis perioralis. Ugotovili so pomanjkanje cinka. Po navodilih dermatologa iz PK sem ga mazala z 1% Rozametom po obrazu in negovalno kremo od Mustele (Stelatopia) okoli oči. Stanje se mu je v enem mesecu popravilo predvsem okoli oči, zato ga mažem le še s Stelotopio in je precej bolje. Prav tako mu v prehrano dodajam cinkov sulfat.

Sama sem uporabljala isti kremi, vendar stanje pri meni ni boljše, celo poslabšalo se je, saj se mi je v tem času dermatitis pojavil še okoli oči. Pred tem sem ga imela samo okoli ust in nosu. Moja dematologinja mi je še prej predpisala Elidel, vendar me je ob njegovi uporabi koža še bolj srbela, Prijatelj, ki sicer ni zdravnik, vendar ima kar nekaj izkušenj s tega področja, mi je pogledal vzorec kože pod mikroskopom in mi pokazal pršico, ki naj bi bila pršica demodeks.

Iz tujine sem dobila kremo, ki naj bi bila zelo učinkovita pri zdravljenju pršice, aken, rozaceje in dermatitisa nasploh. Ne vem pa, če jo lahko uporabljam, ker še dojim.

Sestavine so (napisala jih bom kar v angleščini, da jih ne bi napačno prevedla), torej 1 gram kreme vsebuje:

71MG Zinc Oxide in Sublimed Sulfur, dodatne sestavine: Mentholum, Salicylic Acid, Boric Acid in Silicones.

Zato vas lepo prosim, če mi lahko odpišete ali lahko uporabljam to kremo. Bojim se namreč, da bi škodila otroku, po drugi strani pa je ta dermatitis že močno nadležen. Dojiti pa nameravam vsaj še dva meseca, dokler ne nastopim službe.

Pa še: kje bi lahko sama opravila še test na pršico? Je to možno pri vas? Zanima me tudi, če se da pri vas opraviti kakšne teste v zvezi z izpadanjem las.

Najlepša vam hvala in lep dan vam želim.

poZDRAV!

Krema , ki vsebuje borno kislino je pri nas prepovedana!
demodex je pršica, ki je v koži normalno prisotna, zato njena najdba pri brisu kože ne pomeni nič, če se ne poveže z ustrezno klinično sliko.

Problemov je torej več, verjetno jih po mailu ne bomo rešili.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close