Krčne žile
Spoštovani!
Stara sem 31 let.Pred devetimi leti,ko sem bila noseča se mi je pojavila prva krčna žila na notranji strani goleni.Ta žila z leti postaja vedno bolj vidna in tudi noga me večkrat boli.
prosim,če mi poveste ali je možno opraviti kakšen manjši poseg za odpravo te žile?Ali po posegu se ne bo več ponovila?
Ali se moram čimprej obrniti na zdravnika?
NAJLEPŠA HVALA
S SPOŠTOVANJEM metka s
Upam, da v vaši bližini deluje zdravniška služba, ki se posebno posveča vprašanju kčnih žil (dermatolog, varikolog, žilni kirurg). Zanesljivo boste tam dobili najboljši strokovni nasvet kako pristopiti k vprašanju odprave krčne žile.
Morda bo zadostovalo zdravljenje z injekcijami v žilo. Pohitite.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.
Spoštovani!
Stara sem 38 let in mati dveh otrok(17 in 14 let)! Med prvo nosečnostjo so se mi pojavile krčne žile, ki so mi kar lepo nabrekle, enako med drugo nosečnostjo, po nosečnosti je oteklina minila žile pa so ostale vidne kar me ne moti. Moti pa me bolečina nog pod kolenom in zadaj goleni.Med nosečnostjo in po porodu so me noge veliko prebolele potem pa se je stanje nekako normaliziralo razen v času ovulacije in menstruacije. V zadnjem času pa me noge bolijo vsakodnevno zjutraj , zvečer, čez dan, ali ležim ,sedim in tudi med hojo.Bolečina je znosna ampak zelo neprijetna. Nasploh imam zelo občutljivo ožilje saj ob vsakem malo močnejšem dotilku z kakšnim predmetom utrpim potpludbo, po prstih na rokah pa mi večkrat poči žilica. Če me močno zazebe v roke mi kri kar odteče iz prstov, tako da so čisto beli in boleči, z tresenjem in masažo jih zopet “obudim”.
Nisem ljubitelj zdravnikov saj sem nasploh zdrav človek, tako da o mojih “žilah” nisem govorila še z nikomer. Upam da ni kaj resnega ali pač?
Hvala za vaš odgovor in Lep dan! Romana
K ohranitvi življenja je našemu daljnemu predniku zelo pripomogla bolečina. Ta ga je opozorila, da je nekaj narobe in da mora ukrepati tako, da bo minila.
Danes imamo več možnosti. Lahko beremo v knjigah kako si lahko pomagamo, lahko poslušamo zdravstvene oddaje, itn. Končno so tu zdravniki, ki so po sovji moči in znanju pripravljeni pomagati.
Zelo se nagibam k mnenju, da je za vaše bolečine v nogah kriv moten krvotok. Škoda, da niste sporočili ali je kaj boljše, če si noge povijete zjutraj, ko ste še v postelji ali če nosite elastične nogavice. Tudi niste sporočili, če je kaj boljše po uporabi mazil, kot so Lasonil, Lokohepan in podobna.
Druga vaša težava je Raynaudov sindrom (beli prsti pri mrazu), ki ga bolniki blažijo tako, da imajo vselej roke zaščitene pred mrazom (rokavice) in da si rok ne umivajo s hladno vodo. Več si lahko preberete v ustreznem prispevku v decembrski številki naše revije Za srce.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.