Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KRCNE ZILE

KRCNE ZILE

Spostovani!!!

Zanima me kaksna je uspesnost zdravljenja – sklerozacija zil . Ali se da sploh pozdraviti, kajti moj oce je imel zunanje krcne zile katere so mu jih tudi operirali. Jaz imam tezave z nogami ze od 20 leta, imela sem ze lokalno vnetje, veckrat me noge bolijo, pecejo, otekajo mi se ne, tudi zelo vidnih nimam. 15 let sem delala stoje – instrumentarka.Nakar sem sama ugotovila kaj mi najbolj pomaga, ukvarjam se s sportom kolesarjenje, zvecer noge dvignem , ce grem pa na daljso pot pa oblecem varovalne elasticne nogavice se preden vstanem. To pocnem 3 leta intenzivno in noge me ne bolijo vec. Ce spustim kolesarjenje za dva dni imam tezave.
Na leto prekolesarim od 2-3 tisoc kilometrov, pozimi pa sobno kolo.
Ali obstaja se kaksna metoda zdravljenja , ali to zadostuje??Res pa je , da nisem idealne postave imam kar nekaj kg prevec.Starost 39 let.
Naj vam povem se to, da sem morala prekiniti hormonsko kontracepcijo , ker sem imela zelo hude tezave z nogami- ceprav je bila samo trimesecna -do sterilizacije katero imam konec meseca.Bala sem se ze , da imam GV, kajti mocno me je bolela noga v mecih, tako da sem prekinila se predno sem pojedla celo skatlico. Ze naslednji dan je bilo obcutno bolje, tako, da nisem sla k zdravniku.Ali bi bil primeren UZ ozilja??
Oprostite za tako dolgo pismo, vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.
A.P.

POzdrav!

Veliko vprašanj, veliko ugotovitev.

dejstvo je , da vse kar naštevate pomaga pri težavah , krčnih žil pa ne odpravi.
Za odpravljanje krčnih žil so tri možnosti: operacija, sklerozacija, laser.
Vsaka ima svoje indikacije, vsaka svoje slabosti in prednosti.

Oceniti je potrebno kakšnop terapijo pač potrebujete.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close