KRČI
Pozdravljeni,
imam malčka, starega 13 dni in ima hude krče, med katerim se zvija, ne spi trdno in tudi njegov jok je drugačen od navadnega, ko nima krčkov.
Poskusila sem mu dati kapljice Simplex, vendar se mi zdi, da ne pomagajo. Njegovi krči se pojavljajo vsakodnevno, najbolj hudo pa je zvečer od 20-24 ure.
Prosim, če mi lahko svetujete, kaj bi lahko še uporabila razen navedenih kapljic, da bi moj malček vsaj trdno spal, da ga ne bi zbujali krči.
Upam, da mi ne boste še vi svetovali, da bodo krči izginili po 3 mesecih ter naj uporabljam masažo in crkljanje, ker to že zdaj počneva s partnerjem.
Želim vam lep dan
pozdravljena pete.
poskusi vetrovne kapljice od koroških lekarn (naravne) ali pa avstrijske kapljice antiflat (kemija). našemu malemu so oboje zelo pomagale.
lahko pa mu tudi kuhaš čaj iz janeža in kopra.
LP in čim manj krčev.
simona
jaz mu tudi devam Sab simpleks pa še ene kaplice GAS BAMBI,dam mu jih oboje med obrokom in ne po žlički ,ker se mi zdi da večina ostane v ustih ampak mu jih nakapam v dudo od flaške tako da pride tekočina direkt v želoček.Se mi zdi da zelo pomaga,dam mu jih 3x na dan.
Pozdravljena!
Kako ga pa hranite?
Če je dojen, ali imate veliko mleka?
V pričakovanju dodatnega pojasnila.
Malček je dojen, imam pa veliko mleka.
LP
Pozdravljena!
Podatek, da je mleka dovolj, daje možnost ugodni rešitvi. Svetujem Vam, da za nekaj dni poskusite dojiti tako, da mleko, ki najprej priteče iz dojke,prestrežete. Lahko si ga zberete in popijete. Otročka pristavite, ko je že težje iztisniti mleko. Še vedno ga bo dovolj za obrok, le bolj sigurni boste, da je popil tudi “zadnje “mleko, ki vsebuje potrebne snovi za presnovo in pomiritev. Skrbno podiranje kupčka in takšno hranjenje sta prva ukrepa za pomiritev krčev. Če so še vedno prisotni, pa posežemo po kapljicah in občasno menjamo prehrano matere.
Srečno!
Moji hčerki, ki je sedaj stara 4 mesece so se krči malo umirili, ko sem jaz pričela piti BEBE ČAJ (ali Lumpi) dnevno cca. 2 litra. Poskusi tudi z omejitvijo mleka in mlečnih izdelkov.
Lep večer in čim manj krčov!
Forum je zaprt za komentiranje.