Krči v 17. tednu nosečnost
Pozdravljeni!
Na vas se obračam po dodatno mnenje. Sem namreč v svoji drugi nosečnosti (prva se je končala z zamujenim splavom v 7. tednu). Trenutno teče 16. teden in 4 dan. Zadnjih 5-6 dni imam težave s krči, ki bi jih opisala kot mešanico menstrualnih in prebavnih (vetrovi). V tem času sem bila na drugem rednem pregledu, na katerem mi je G z UZ pregledala maternični vrat in posteljico ter poslušala utrip srca zarodka. Vse bp. Svetovala mi je magnesol in napisala buscopan. Magnezij pijem že ves čas nosečnosti, medtem ko mu buscopan v zadnjih dneh ni pomagal dosti pri zmanjševanju bolečin. Nimam izcedka, počutim se dobro, tudi prebava je redna. Pijem baby čaj za pomirjanje črevesja, občasno donat in pazim, kaj jem. Preprosto ne vem, kaj naj še poskusim. Ali naj ponovno pokličem G, glede na to, da nimam nobenega izcedka oz. drugih težav, razen krčev? Ali gre lahko zgolj za širjenje maternice zaradi rasti zarodka? Hvala za dodatno mnenje in informacije. LP
Spoštovani,
pravzaprav ne vem, zakaj bi se normalne težave v nosečnosti zdravile s čimerkoli. Nič od predpisanega ne more preprečiti splava, če se ima zgoditi, težav pa praktično tudi bistveno ne zmanjšamo z omenjenimi pripravki. pazite na prehrano, ki povzroča vetrove, če vas ti motijo, drugo pa bo bolj stvar odločitve, da se navadite na spremembe, ki so značilne za nosečnost. kako to ginekologi razlagajo (“širjenje maternice”) ali kako drugače je sekundarnega pomena. Dejstvo je, da gre za posledice nosečnosti, ki niso nevarne.
Spoštovani,
Imam popolnoma enake težave kot predhodnica.
Zamujen splav v 7 t in sedaj krče 16/4.
Krci so kot pri menstruaciji, bolijo zelo, cez dan večinoma ležim in ne delam nic ze 3m. Pojavili so se 3dni nazaj. Do takrat razen slabosti bp. Ker sem drugo noč krcev komaj prestala sem vzela protibolečinsko tableto-2lekadola, bilo je malenkost boljše za par ur.
Gin mi je pregledal, ce gre za vnetje (vnetja ni, brisa ni vzel?). Občasno imam tezave s srbecico, a to resujem z gynophilus ali vidermino clx. Kdaj je vnetje za AB?
Pregled z uz je pokazal maternicni vrat zaprt, 5cm.se ne odpira. Vem da je to super, a bolel me je ze sam vag. Uz-zelo.
Pa se to. Napisal mi je spasmex 2x/1tbl, se mi zdi da bolj malo pomaga. Krči so se vedno, mogoce malo manj prvih nekaj ur po tableti.
Pijem magnesol 3×1.
Ne zdi se mi normalno da me tako boli, kaj sploh se lahko?
Naj omenim se da sem ze rodila 2x in te bolecine nisem imela.
Kontrolo imam cez 1t
Hvala
Spoštovani,
žal bi težko uganil zakaj krči in bolečine. Očitno ne gre za grozeči splav, ker se nič ne dogaja na ravni MV. Spasmex ne bo pomagal, protibolečinska zdravila pa kot kaže tudi zelo malo. Mirovanje zagotovo nič ne pomaga. Edino kar mi pride na misel je pretiran strah pred splavom in posledična preobčutljivost, ker za kaj organskega očitno ni razlogov. Lahko poskusite še z Analginom, ki je močnejši od paracetamola.