Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva KRČI KOT PRI MENSTRUACIJI in drugo

KRČI KOT PRI MENSTRUACIJI in drugo

Dober dan dr. Pušenjak!
Rada bi vprašala par vprašanj.

1) Ali je normalno, da imam v nosečnosti (8-9 tednov) krče, podobne oziroma v bistvu enake kot pred pričakovanjem ali med menstruacijo? Prav tako imam ves čas prisotne bolečine na desni strani ob jajčniku.

2) Ali je med nosečnostjo škodljivo jemati kapsule žive vode FHES (Active-H oz. Megahydrin).

3) Ali so prezgodnji popadki v prejšnji nosečnosti kazalec rizične nosečnosti?

4) Zadnjo menstruacijo sem imela 23.7.2003 in po ZM naj bi rok imela 28.4.04. Ker pa je plod bil v 8 tednu premajhen oz. velik za 7 tednov, mi je ginekologinja prestavila rok za 1 teden.
Sama sem skoraj prepričana (čeprav niti sebe ne morem držati za besedo) da sem imela ovulacijo 6.7.03, saj sem malo zakrvavela in imela bolečine (kar naj bi bilo značilno za O) in potemtakem (ker naj bi bilo jajčece plodno le 6 do 12 ur po O) bi morala zanositi v tem času. V primeru prestavljenega roka na datum 5.5.04, pa bi morala biti O nekaj dni kasneje.
Ali je velikost ploda točen pokazatelj trajanja nosečnosti ali ne?

Uf, malo sem zakomplicirala. Upam le, da ne preveč.
Hvala za vaš čas.

1. Če je nosečnost v maternici, potem so krči brez krvavitve lahko normalno dogajanje v nosečnosti, ne glede na trajanje.

2. žive vode ne poznam. Če je to kakšno homeoptsko sredstvo in če je glavna sestavina “navadna voda”, potem jih menda lahko uživate, če menite da jih potrebujete. Koristijo po mojem “homeopatsko laičnem mnenju” prav toliko kot škodijo.

3. Prezgodnji popadki niso znak povečanega tveganja, pač pa morda prezgodnji porod.

4. Glede ovulacije ste vsekakor močno nelogični. Če je bila ovulacija 6.7. in M 23.7. potem ta O, po kateri ste imeli M, ni pomembna za tekočo nosečnost. Kaj to ni logično? Zanosili ste po ZM, ne pred njo, trajanje nosečnosti pa se po dogovoru kljub vsemu “šteje” od prvega dneva ZM dalje, čeprav vemo, da do oploditve pride ob ovulaciji, ki je pri 28 dnevnem ciklusu cca 14 dni po M.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

Pozdravljeni še enkrat,
Res sem napačno napisala datum ovulacije, pravi je 6.8.03, torej ali naj predlagam ginekologinji, da naj šteje rok od ZM in ne po velikosti ploda?
Skrbi me namreč predvsem zaradi tega, v kolikor če ne bi rodila naprimer do roka (po ZM) in mi ne bi ginekologinja hotela narediti amnioskopije, ker bi rekla, da še nisem čez rok (po njenem po velikosti ploda), otrok pa bi bil v nevarnosti.

Živa voda (F H E S – Flanagan Enhanced Hydrogen Silica ali Active-h):
FHES je znanstveno ime za Flanaganov silicijev mineralni prah (Flanagan Hydrogen Enhanced Silica).
V osnovi je to silicijev hidrid (SiOH-).
Narejen je po vzoru mineralega prahu v himalajski ledeniški reki Hunza. Ljudstvo Hunza, ki pije to vodo, je znano po velikem številu čilih stoletnikov.
FHES je v svetu najbolj znani prah za »oživitev« vode. Na trgu so ga najprej prodajali pod imenom Microhydrin. V Evropi ga trenutno tržijo pod imeni Active-H, v ZDA pa tudi pod imenom Megahydrin.

Lep dan še naprej.

V primeru kakršnegakoli dvoma je merodajen UZ, saj plod do 20. tedna raste povsem v skladu z biološkimi standradi značilnimi za vse predstavnike človeške vrste in se šele po 20. tednu pričnejo izražati individualne razlike, odvisne od strašev in drugih prednikov dotičnega ploda.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close