krči in vnetja pozna nosecnost
pozdravljen! Sem v 32 tednu nosecnosti in od vceraj imam v spodnjem delu trebuha bolecine. Ko lezim so le te minimalne oz jih ni, ko vstanem so mocnejse. dojencka cutim kot ponavadi, je zivahna , mi pa njeno premikanje povzroca se vecje nelagodje v trebuhu (zategovanje trebuha). Imam pa od zacetka glivicna vnetja noznice, poskusila ze z vsem pa ne pomaga nic, ginekologinja pravi da je to enostavno del mene in moje nosecnosti in da nimamo kaj. Imam ogromno zalenkastega vodenega izcedka brez vonja, vnes malo siraste strukture. Skrbi me, da bi to vnetje lahko povzrocilo prezgodnji porod in zaradi tega te bolecine?V naslednjem tednu imam pregled, bi po vasem mnenju morala prej? hvala za odgovor
Spoštovani,
glivice ne povzročajo prezgodnjega poroda. Eventualno lahko vzdržujejo višji pH nožnice, ta pa je bolj ugoden za kakšne naključne patogene bakterije. Zato priporočam preventivno zakisljevanje nožnice s kakšnim od pripravkov na osnovi mlečne kisline. Ginekologinja vam lahko na recept predpiše Vagisan, sicer pa vprosti prodaji v lekarni dobite tudi alternativne pripravke kot so Laktogin, Vitagin-C ali Vidermina. Bolečine težje interpretiram. Če ni vsaj malo krvavitve, domnevam (ugibam), da ne gre za predčasno odpiranje MV.